Bush ve Baykal

Başkan Bush Irak halkına demokrasi ve özgürlük söz vermişti; ne oldu? Yazarı bilinmeyen bir şiir gezinir internette. Sözde Basralı Ömer Amerikan askeri Franks’a yazmıştır.

Haberin Devamı

Başkan Bush Irak halkına demokrasi ve özgürlük söz vermişti; ne oldu?

Yazarı bilinmeyen bir şiir gezinir internette. Sözde Basralı Ömer Amerikan askeri Franks’a yazmıştır. Son bölümü şöyle:

Babamla söylediğim son dua dilimde / Ayaklarım hastanede,

Ve giymeye kıyamadığım ayakkabılar / Elimde kaldı.

Çocuğun var mı Franks?

Al... Çocuğuna götür onları

Bir işe yarasın.

Baktıkça belki beni hatırlarsın.

Bu nasıl demokrasi Franks?

Düştüğü yeri yaktı.

Merhamet hür dünyaya

Bu kadar mı Irak’tı?

Yatacak yeri yok

Terörün kaynağı olan ülkelere demokrasi götürmek üzerine kurulu Bush politikaları iflâs etti, alay konusu oluyor.

Süper güç Amerika’nın Irak’taki eseri, kim bilir kaç kuşak Iraklı çocuğun intikam duyguları içinde yetişmesine ilham verecek olan kanlı harabelerdir.

Bush dün bir TV mülâkatında 650 bin hayata mal olan yanılgısı için günah çıkardı. Saddam’da kitle imha silâhları var ve Irak terör hamiliği yapıyor diye dünyayı kandırmıştı. Dün suçunu itiraf etti.

Aslında en başta kendi halkına yalan söylemiştir. Çünkü Amerikalılar, çocuklarının nükleer terörizme karşı savaşa gittiklerini zannediyorlardı.

Artık asıl niyetin Irak petrolüne el koymaktan ibaret bir gangsterlik olduğu kanıtlanmıştır.

Evet, Irak terör merkezi haline geldi ama Başkan Bush’un sayesinde... Bir milyon çocuk ya annesiz babasız kaldı ya evsiz.

Okul çağındaki çocukların yüzde 70’i okula gitmiyor. Gidenler de mezhepler tarafından zaptedilmiş okullarda nefret etmeyi, ölmeyi ve öldürmeyi öğreniyorlar.

Kuru sıkı siyaset
Bölgemizle beraber biz de ülke olarak Irak’taki cehennemin ateşinden kim bilir daha ne kadar zarar göreceğiz?

Türkiye devlet tecrübesi derin olan bir ülkedir. Diplomasi elbette sonuna kadar ama Amerika mağlup psikolojisi yaşarken Türkiye’nin Kuzey Irak’ta güç kullanarak hak aramaya kalkışmasından daha tehlikeli bir macera olamaz.

“Başkent Araştırma” adlı kuruluşun dün açıklanan bir anketine göre PKK’ya karşı işbirliği sonuç vermezse Türk halkının yüzde 87’si Kuzey Irak’a operasyon yapılmasını istiyormuş.

Bu anket mi iştahlandırdı bilmiyoruz; dün CHP lideri Baykal Irak’a yönelik bir askeri müdahale için iktidara, meclisi derhal toplayarak yetki talep etmesi çağrısında bulundu. “Biz de bu konuda katkı vermeye hazırız” dedi.

“Saddam Irak’ı ile savaşmamalıyız” diye 1 Mart tezkeresini meclisten döndüren CHP şimdi Kuzey Irak’a girip Amerika ile savaşmamızı mı öneriyor? Olamaz...

O halde muhalefet mamulâtı kuru sıkı fişekle oy avcılığı yapıyor.

Baykal şu anda Başbakan veya Genelkurmay Başkanı olmadığı için çok şanslıyız!

DİĞER YENİ YAZILAR