Gazete Vatan Logo

Tokat cinayetine 21 yıl hapis

Samsun'da katıldığı bir cenaze töreninde tartıştığı 42 yaşındaki arkadaşı Nizamettin Keleş'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis istemiyle tutuklu yargılanan 61 yaşındaki Mehmet Numanoğlu, 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Olay, 6 ay önce Taflan Beldesi Karagüney Köyü'nde meydana gelmişti. İstanbul'da yaşayan işadamı Nizamettin Keleş, vefat eden arkadaşı Osman Şahin'in cenaze törenine katılmak için Samsun'a geldi. İddiaya göre cenazede, aralarında eskiye dayanan köy yolu ile ilgili düşmanlık bulunan Mehmet Numanoğlu ile karşılaştı.

Çıkan tartışmada Keleş, Mehmet Numanoğlu'na tokat attı. Bunun üzerine Numanoğlu, yanında bulunan ruhsatsız tabancasını çekip ateşleyerek Nizamettin Keleş'i öldürdü. Tutuklanan Numanoğlu hakkında Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde planlayarak adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Bugün son kez hakim karşısına çıkan Numanoğlu, savunmasında cinayeti planlamadığını ileri sürerek, "Benim 5 erkek çocuğum var. Bunu planlamış olsaydım kendim değil, çocuklarıma yaptırırdım. Şimdi de beni değil onlardan birini yargılardınız. Bu olay aniden gelişti. Çok pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme sanığa hafif tahrik altında bir kişiyi öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından toplam 21 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı