Gazete Vatan Logo

Çocuklarımı bırak, karımı götür!

Eşini ve oğlunu öldürdükten sonra intihar eden katilin cesedine kurşun yağdıran Ömer Şimşek’in ifadesi dehşeti gözler önüne serdi

Sarıyer Ferahevler’de geçtiğimiz Salı günü Şemsi Şimşek (44) adlı kadın ile 14 yaşındaki oğlu Emre’nin ölmesi ve katil Faruk Aydın’ın (35) intiharıyla sonuçlanan olayla ilgili gözaltına alınan baba Ömer Şimşek (52) serbest bırakıldı. Acılı babanın savcılıkta verdiği ifade, olay anının dehşetini ve öncesinde yaşananların “karmaşıklığını” gözler önüne serdi:

Baba kardeşimi kurtar!
“Ben, 3 çocuğumla 4 yıldır aynı evde oturmaktayım. Faruk Aydın, kız kardeşim Dilek’in eski eşidir. Boşanma nedeni olarak beni gören Faruk, 3 yıl önce karım Şemsi’yi kaçırmıştı. Nerede olduklarından haberimiz yoktu. Karımla, Haziran 2006’da Balıkesir’de tesadüfen karşılaştık. Çocuklarımın da ısrarıyla onu eve getirdim. Bunun üzerine Faruk, bizi tehdit etmeye başladı. Olay günü, gece 02.00’de çalıştığım fırına gittim. Sabah 08.00 sıralarında kızım Aynur koşa koşa yanıma gelerek, ’Baba yetiş, Faruk, Emre’nin başına silah dayayıp eve götürdü!’ dedi. Koşarak eve gittim. Kapıyı açmaları için yalvardım. İçeride kızım Ayşegül, oğlum Emre, karım Şemsi ve Faruk vardı. Faruk’a, ’Çocuklarımı bırak, karımı istiyorsan al götür’ diye seslendim. Silah sesleri gelmeye başladı. Sonra Ayşegül kapıyı açtı. Ayaklarından vurulmuştu. Boynuma sarılıp, ’Kardeşimi kurtar’ diye bağırdı.

Korkunç manzara
İçeri girdiğimde Emre, kafası duvara dayalı olarak yatıyordu. Üzerinde karım Şemsi, onun üzerinde ise Faruk yatıyordu. Emre’nin kafasının oynadığını gördüm. Faruk ve Şemsi’nin cesetlerini üzerinden çektim. Hemen Emre’yi hastaneye götürdük ama yolda öldü evladım. Evdeki sahneyi görünce şuurumu kaybetmiştim. Faruk’un üzerinde duran silahı elime aldığımı hatırlıyorum ama ona ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Faruk öldüğü için de kimseden şikayetçi değilim.”

Haberin Devamı