Gazete Vatan Logo

Erdoğan koruma müdürünü uzaklaştırdı

Başbakan Erdoğan’ın koruma müdürü olarak çalışan Başkomiser Halit Özgül görevinden uzaklaştırıldı. Erdoğan, Özgül'ün “Bir daha bu arabaya binme” diyerek makam arabasına binmemesini istedi

2001 yılında AKP’nin kuruluşundan itibaren Erdoğan’la çalışan Halit Özgül, Cuma günü cami çıkışında fırça yedi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, namazdan ayrılırken bir kadın yanına yaklaştı ve konuşmak istedi. Bu sırada kameramanların bu diyaloga şahit olduğunu gören Erdoğan, “Niye bu kadar yaklaştırıyorsunuz?” diye kızdı. Erdoğan, daha sonra koruma müdürüne “Bir daha bu arabaya binme” diyerek makam arabasına binmemesini istedi.

Antalya’ya götürmedi
Erdoğan, öğleden sonra AKP MKYK toplantısı için genel merkeze geldiğinde Halit Özgül’ün yanında olmaması dikkat çekti. Aynı gün akşam Antalya’ya giden ve hafta sonunu burada geçiren Erdoğan’a, koruma ekibinden Sebahattin Aslan eşlik etti ve Özgül Antalya’ya götürülmedi. Başbakanlık kaynakları, Halit Özgül’ün yaklaşık bir ay dinleneceği bilgisini verdi. Görev değişikliği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bu süre içinde Erdoğan’ın koruma müdürlüğünü, öncü ekibin amirliğini yapan Başkomiser Tahir Kahyaoğlu’nun yürüteceği öğrenildi.

AKP’nin kuruluşundan itibaren görev yapan Özgül, Erdoğan Başbakan olunca görevi Maksut Karal’a bırakmıştı. Güreşe merakı ile bilinen Özgül, Refahyol hükümeti döneminde Başbakanlık’ta çalışmıştı.

Haberin Devamı