Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da YPS'liler sokaklara indi

Diyarbakır'da son dakika gelişmesi! Dün akşam YPS'liler Bağlar ilçesinde güvenlik güçlerine ateş açınca çatışma çıktı. Bunun üzerine Kaymakamlık sokağa çıkma yasağı ilan etti

Diyarbakır'da YPS'liler sokaklara indi

DİYARBAKIR’dın bir çok semtinde dün akşam PKK’nın şehir yapılanması olan YPS (Sivil Savunma Birlikleri) ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Merkez Bağlar ilçesi koşuyolu semtinde yoğunlaşan çatışmalarda YPS’liler tarafından bazı araçlar yol kapatılması amacıyla yakıldı. Bir çok semtten yoğun silah sesleri ve patlamalar duyuldu.

Diyarbakır’ın Merkezi Bağlar ilçesi ile merkez yenişehir ilçesinin Seyrantepe semtlerinde bu gece saat 22.45 sıralarında PKK’nın şehir yapılanması olan Sivil Savunma Birlikleri (YPS) tarafından yollar kesildi. Kentin merkez Bağlar ilçesinin Koşuyolu mahallesinin Kaynartepe ara sokaklarından çıkan ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan göstericiler, durdurdukları birçok aracı barıkat olarak kullanarak yolu trafiğe kapattı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle göstericiler sokak aralarına dağıltı. Göstericilerin uzun namlulu silahlar ateş açması güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Merkez Bağlar ilçesinin Koşuyolu semtinde yoğunlaşan çatışmalar sırasında bölgeden yoğun silah ve patlama sesleri yükseldi. Zaman zaman şehrin bazı mahallelerinden de silah sesleri ve patlamalar duyuldu. PKK’nın şehirlerdeki yeni yapılanması olan YPS’nin Koşuyolu mevkiinde bazı zırhlı polis araçlarına roketatarlarla saldırdıkları, güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği belirtildi. Çatışmalar halen devam ediyor.

Haberin Devamı

ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR, HELİKOPTER HAVADAN DESTEK VERİYOR
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinin bazı mahallelerinde bu akşam saat 22.45 sıralarında PKK’nın şehir yapılanması (YPS) sivil savunma birlikleri ile güvenlik güçleri arasında başlayan çatışmalar yer yer halen devam ediyor. Çatışmanın yoğunlaştığı Merkez Bağlar ilçesinde halen silah ve patlama sesleri yükseliyor. Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat ekipleri başlattıkmları oherasyonlar devam ederken, pois helikopteri ise YPS’lilerin yol kestiği Merkez bağlar ilçesinin üzerinde sürekli uçarak, yol kesen göstericilerin yerlerini tespit ediyor. Merkez bağlar ilçesinin bir çok sokağında yoğun patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı