Gazete Vatan Logo

Müzikle uğraşan çocuğun kendine güveni artıyor

Ayşegül Atik, eşi Özer Atik’le birlikte Music Together’ın kurucusu ve eğitmeni. “Doğru bir müzikal çevreyle, her çocuk müziğe özgüvenle eşlik edebilir” diyor

Müzikle uğraşan çocuğun kendine güveni artıyor

Ayşegül bildiğim kadarıyla hep hayatında müzik vardı. Bu müzik aşkı nereden geliyor?

Müzik ve çocuk aşkı küçük yaşlarda başladı. Oyuncak bebeklerine şarkılar öğreten, komik ses kayıtları yapan, masa örtüsünden kostümü, fırçadan mikrofonuyla gezinen bir kız çocuğuydum. Kendimi bildim bileli şarkı söylüyorum ben. Sonra gitar dersleriyle başlayan müzik eğitimime, Güzel Sanatlar lisesinde devam ettim ve Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi bölümünden mezun oldum. Bilfen Anaokulları’nda 3-6 yaş çocukların müzik öğretmeni oldum.

Eşin Özer herkesin çok sevdiği Arkadaşım Hoşgeldin’in minik lakaplı müzisyeni. Peki Music Together by Özer Atik’te bizi neler bekliyor?

1987 yılından beri dünyanın 40 ülkesinde 2500’ü aşkın merkezde eğitim veren bir kuruluş Music Together. Benim tanışmam ise Özer’in araştırmaları sonucunda oldu. Formal olmayan, daha özgür ve yaratıcı bir yöntemle müzik eğitimi vermek istiyordum.Ve bu aşamada Music Together hayatımıza girdi.

İtalya’da eğitim aldım

Music Together’ın kayıtlı eğitmeni olabilmek için İtalya’da eğitimimi tamamladım. Döner dönmez de Ataşehir’de kendi merkezimizi açtık.

Haberin Devamı

Sınıflarımızda en fazla 12 çocuk oluyor

Müziğin çocuk gelişimine katkısı nedir?

Biz Music Together olarak her çocuğun müzikal olduğuna inanıyoruz. Müzik konuşmak, yürümek gibi temel bir yaşam becerisi. Doğru bir müzikal çevre yaratılırsa, her çocuk doğru tondan şarkı söyleyebilir, doğru ritm tutabilir ve hayatı boyunca müziğe özgüvenle eşlik edebilir.

Music Together’da bir gün nasıl geçiyor? Derslerde yaş grupları var mı?

Sınıflarımızda en az 6, en çok 12 çocuk oluyor. Bu kocaman halının etrafına oturarak daire oluyoruz. Her ders 12 -14 şarkı söylüyoruz, dans ediyoruz, tonal ve ritmik çalışmalar yapıyoruz.