Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin 28 seçkin ismi Monaco Prensi ile buluştu!

Türkiye’nin 28 seçkin ismi Monaco Prensi ile buluştu!

“Monaco” denince Türkiye’de ilk akla gelen isim olan ve Monaco Prensliği’nin Türkiye temsilcisi Hülya Biren dünya sosyetesininin buluşma adresi olan Grace Kelly Vakfı’nın düzenlediği 61’nci Gül Balosu’nu anlattı.

Dünya jet-setinin mabedi Monaco’ya her geçen yıl daha fazla Türk akın ediyor. Geçtiğimiz hafta dünya sosyetesinin buluşturan Gül Balosu’nu ve bu baloya katılan Türkleri Monaco Prensliği’nin Türkiye temsilcisi Hülya Biren ile konuştuk.

Monaco’ya giden Türklerin önce sizin onayınızdan geçiyor. Nasıl bir sistem işliyor Gül Balosu’na katılmak için?

Onay demek doğru olmaz. Her isteyen otellerimizde rezervasyon yapıp istediği gibi Monaco yu ziyaret edebilir. Gül Balosu gibi özel etkinliklere katılmak isteyen arkadaşlarım benimle bağlantı kuruyor çünkü ben SBM’ninTürkiye ve Orta Doğu temsilcisi olarak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için SBM’nin elçisi olarak gereken her şeyi yapıyorum. Arkadaşlarım da çok rahat ediyorlar ve çok memnun olarak Türkiye ye dönüyorlar. Çünkü en güzel masalarda ağırlanıyorlar...

Haberin Devamı

Bu seneki Gül Balosu’na Türkiye’den kimler katıldı?

Bu seneki Gül Balosu’nda Türkiye’den 28 kişiydik. Etel Baler, Berrin Zorlu, Elif Gönlüm, Sevda Kaya, Yasemin ve Nedret Taciroğlu, Harika Güral, Yasemin ve Sarp Acar, Sema Basa, Seba Güceylioğlu, Melis Aygen, Pınar Küçükşaban, Feyza Meral, İlkem Öztürk, Melekşan Öztürk, Hülya Subay, Nurdan Saçaklıoğlu ve Pelin Kaya, Nur ve Reha Yavuzer bizlerle birlikteydiler.

Nasıl bir elemeden geçtiler ya da bu baloya katılma koşulları neler?

Gül balosu’na katılım için hiçbir eleme yok. Ancak masada yer kısıtlı onun için 30 kişiyi geçmemeye çalışıyorum. Baloya katılma koşulumuz yok. Arkadaşlarıma oteldeki değişik oda fiyatlarını yolluyorum seçimi onlar yapıyor.

Sağ başta Prens Albert, Prenses Caroline, Prenses Charlene ve Karl Lagerfeld.

BALO YEMEĞİNE 800 EURO ÖDENİYOR

Türkler ne kadar para ödeyerek bu baloya katılıyor?

Balo yemek ve kişi başı yarım şişe şampanya dahil 800 Euro, yani bizim İstanbul’daki bağış gecelerinden farklı bir meblağ değil.

Haberin Devamı

Baloya katılacak kişiler nasıl hazırlıklar yapıyor?

Baloda erkekler smokin ve hanımlar tuvalet giyiyor. Avrupa sosyetesinin en önemli iki balosundan biri olduğu için çok şık bir balo oluyor.

Özel dans dersi alınıyor mu balo için?

Hayır herkes istediği gibi dans ediyor...

Neler içilip neler yeniyor? Mönüde neler vardı?

Mönü genelde antre olarak balık, ana yemek et ve tatlı Monaco’ya özgü tatlar içeriyor. Zaten yemek biter bitmez Prenses Caroline’in çocukları dansı başlatıyor ve gecenin geç saatlerine kadar herkes dans edip eğleniyor. Balodan sonra da alt katta yer alan Jimmy’z gece kulübüne geçiliyor.

Prens Albert’in Türkiye’ye bakışı nasıl? Monaco’nun gözünde Türkiye nasıl bir ülke?

Monaco Prensi 2’nci Albert, Türkiye’yi çok seviyor ve kendisi çevreyi korumaya çok odaklı olduğundan bu konuda Türk hükümetiyle işbirliği içinde.

Yasemin Taciroğlu şık kıyafetiyle balonun en çok konuşulan ismiydi.