Gazete Vatan Logo

Burcunuza göre yemek haritanız

Burcunuzun yemek tercihlerinizi etkilediğini biliyor muydunuz? Farklı araştırmalarıyla Türkiye’nin yemek alışkanlıklarına ışık tutan Yemeksepeti, bu kez de astrolojinin gizemli dünyasına göz kırpıyor. Veritabanındaki 2,7 milyondan fazla kullanıcı içinde doğum günü tarihlerini paylaşmayı seçenlerin siparişlerini analiz eden Yemeksepeti ekibi, sonuçları yılların tecrübesini de katarak yorumladı. Ortaya burçlara göre hazırlanmış bir yemek rehberi çıktı. Şimdi yıldız haritanıza göre yemek rehberinizle tanışma vakti! Koç: Deniz ürünleri, meze, kahvaltı Öncü ve maceraperest ruhlu Koç burçları kahvaltıda sucuklu yumurtaya, fasılda mezeye öncülük eder. Denizden babaları çıksa yerler.

Boğa: Çorba, kebap, salata Uyumlu Boğa burçları tam bir ‘günün menüsü’ insanlarıdır. Çorba-kebap-salata Boğalar için Metin-Ali-Feyyaz kadar güzel bir üçlemedir.

İkizler: Börek, sandviç, zeytinyağlı Canlı, sempatik ve konuşkan İkizler burçları, tam altın günü insanlarıdır. Gelsin sohbet, gitsin sandviçler, börekler, yaklaşsın zeytinyağlılar.

Yengeç: Et yemekleri, sandviç, light yemekler Yengeç demek kırılgan bir kalp ve hassas bir mide demek. Bu yüzden sandviçler, light ürünler ve yağsız et yemekleri Yengeçlerin masadan yan yan kaçmalarına engel olabilir.

Aslan: Çiğ köfte, döner, mantı Aslan burcu olmak etobur olmayı gerektirdiğinden; mantı için Kayseri’ye, çiğ köfte için Urfa’ya ve döner için Bursa’ya gidebilirler.

Başak: Döner, tavuk, tost Titiz Başak burçları yemek konusunda titizlenmezler. Pratiklik hayat kurtarır. Başak burçlarına dayayın salçalı tostu, körili tavuğu, pilav üstü döneri.

Terazi: Burger, vegan, deniz ürünleri Terazi denge demektir; ama mutfakta değil! Çünkü vegan beslenmeyi destekleseler de çaktırmadan burger ve deniz ürünlerine göz kırparlar.

Akrep: Börek, pilav, sushi “Ben yediğimi her halükarda yakarım!” diyen tutkulu Akrepler, patatesli böreğe ve pilava tapar; sushi’yi de içinde az pilav var diye severler.

Yay: Ev yemekleri, vejetaryen, sos Bir Yay burcunu kendinize bağlamak istiyorsanız, onu vejetaryen seçenekler ve farklı soslarla hazırlanan ev yemekleriyle tavlayın.

Oğlak: Kebap, lahmacun, pide Sabır küpü Oğlak burcu, yemekte de tercihini hazırlığı sabır isteyen seçeneklerden yana kullanır. Kebap, lahmacun, pide dendi mi zılgıtlı halay çekebilir.

Kova: Sushi, pizza, deniz ürünleri Sanatsal Kova burçları kendi huylarını bilir. Elit takılırlar. Pide yerine pizza, pilav üstü yerine sushi yerler. Ama raku-balık dendi mi dayanamazlar.

Balık: Börek, noodle, pilav Balık burçları inişli çıkışlı ruh halleriyle, karbonhidratların getirdiği mutluluk sayesinde başa çıkarlar. Anne pilavı, su böreği ve deniz mahsullü noodle severler.

Haberin Devamı