Gazete Vatan Logo

İstanbul’dan kaçan yatırımcı Alaçatı’da taş ev peşinde

İstanbul’dan kaçan yatırımcı Alaçatı’da taş ev peşinde

Alaçatı’da bugüne kadar 350 taş ev inşa eden Alpan Veryeri, “Bölgenin her yıl yüzde 30 artan değeri yatırımcıların ilgisini çekti. Alaçatı, İstanbullu yatırımcıların ikinci adresi oldu” dedi.

Temelleri 1949 yılında İzmir’de küçük bir kereste atölyesi ile atılan Veryeriler İnşaat, 1965 yılında inşaat sektörüne girdi. Orman ürünleri ve inşaat sektöründe 2000’li yıllara kadar ilerleyen Veryeriler, 2005 yılında orman ürünleri sektörünü bırakıp, tamamen inşaata yöneldi. Çeşme ve özellikle de Alaçatı’da hayata geçirdiği projeler ile tanınan Veryeriler, ‘köy içi taş evler’le Alaçatı’yı İstanbulluların ikinci adresi yaptı. Veryeriler’in müşterilerini genellikle İstanbullular oluşturuyor.

350 taş ev yaptı

Veryeriler İnşaat, Alaçatı’nın mimari dokusunu bozmadan, eski Rum mimarisinin özelliklerini devam ettirerek 12 ay yaşanılacak mekanlar yaratıyor. 2002’den bu yana taş evler inşa ettiklerini söyleyen Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, “Alaçatı’da bugüne kadar 350 taş ev ürettik. Devam eden ve planladığımız taş evlerle önümüzdeki yıllarda da bu ölçeklere ulaşmayı planlıyoruz. Alaçatı’ya taş ev anlamında yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptık. Her yıl 20-25 ev yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

% 30 değer kazanıyor

Veryeri, Alaçatı’nın potansiyelini ise şöyle anlattı: “Alaçatı’nın değeri son iki yılda çok arttı. 12 ay yaşanılacak bir yer haline gelmesi yatırımcıların ilgisini çekti. Firmaların sayısı da artmaya başladı. Bölge her yıl yüzde 30’a varan oranda değerleniyor. Yatırımcı bugün 850 bin lira olan bir evi, önümüzdeki yıl 1 milyon 150 bin liraya alacağını biliyor.”

9 ayda teslim ediyor

ALPAN Veryeri, taş evlerin yapımının yaklaşık 9 ay sürdüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: “Evlerin inşaatına Ekim ayı gibi başlayıp, Haziran’da teslim ediyoruz. Genellikle daha erken teslim ediyoruz. Evlerin en önemli özelliklerinden biri birbirinin aynı olan betonarme yapılar yerine kişiye özel olarak tasarlanan taş evler olması. Oluşturulan bu mimari doku içinde, kesme taşlarla ahşabın sıcaklığı bir araya getiriliyor. Taş doğal bir malzeme, doğal klima işlevi görerek evdeki ısıyı muhafaza ediyor. Taşın evleri kışın sıcak yazın ise serin tutma özelliği var. İç ve dış cephelerde sıva, badana ve benzeri uygulamalara gereksinim kalmıyor. Taşlar tamamen el işçiliği ile şekillendirilip, 51 cm kalınlığında duvarlar oluşturularak kullanılıyor.”

Haberin Devamı

Eylül’de yeni evler geliyor

VERYERİLER İnşaat’ın Alaçatı’da başlayacağı birçok yeni proje bulunuyor. Gelecek projeler arasında, Alaçatı 14, Alaçatı 15, Alaçatı 16, Alaçatı Lavanta Taş Ev, Alaçatı Porto Dieci, Alaçatı Değirmen Taş Evler ve Alaçatı Sakızlı Taş Ev yer alıyor. Bu projeler Eylül ayında başlayacak.

Sakız Adası manzaralı proje

VERYERİLER, bu yıl Alaçatı’nın dışında Çeşme’de de bir projeye başlayacak. ‘Quattordıcı Çeşme’ adındaki projenin Temmuz’da satışa çıkıp, bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

8 villa ve 6 adet evden oluşacak proje, Sakız Adası manzarasına sahip olacak.