Gazete Vatan Logo

2.7 milyon euro verdi. İlk sahiplerinden oldu!

Ferrari’nin sadece 499 adet üreteceği en pahalı modeli LaFerrari’nin ilk sahiplerinden biri Intercity’nin Başkanı ve İstanbul Park Pisti’nin işletmecisi Vural Ak oldu

30 bin araçla Türkiye’nin en büyük filo kiralama şirketi Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Ferrari’nin süper zenginler ve koleksiyonerler için özel olarak tasarladığı LaFerrari modelinin ilk sahiplerinden oldu.

Dünyada sadece 499 kişinin satın alabileceği süper otomobil için Ak, 2.7 milyon euro (2 milyon 345 bin TL) ödeyecek. LaFerrari, bu satış etiketiyle Azeri işadamı Mübariz Mansimov’a ait Bugatti ile birlikte Türkiye’nin en pahalı otomobili unvanını alacak. Otomobil ve yarış tutkunu kimliğiyle tanınan ve son olarak Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park Pisti’nin işletme hakkını 2023’e kadar 125 milyon dolara alan Vural Ak, İtalyan markanın sınırlı sayıda ürettiği LaFerrari için kota hakkı kazanan 2 Türk müşterinden biriydi.

Ak, bu hafta Ferrari’nin İtalya’nın Fiorano Maranollo bölgesinde yer alan fabrikasını ziyaret etti ve otomobili hem yakından inceledi hem de pistte test etti.

Otomobilin tasarımına, performansına hayran kalan Vural Ak, LaFerrari’nin fotoğraflarını Twitter’dan paylaştı. 2.7 milyon euroluk LaFerrari’yle Ak’ın garajındaki otomobil sayısı 50’yi geçecek. Ak’ın yanı sıra davet alan diğer Türk müşterinin önemli koleksiyonerlerden Cengiz Artam olduğu belirtiliyor.

Sadece para yetmiyor

Ferrari ve Maserati’nin Türkiye Distribütörü FerMas’ın Direktörü Ferhat Albayrak, bu özel Ferrari’ye sahip olmak için paranın yeterli olmadığını belirterek, “Ferrari’nin LaFerrari gibi ‘Super Limited Edition’ modeli, en üstün otomobili oluyor. Bu otomobile sahip olmak için gerçek Ferrari tutkunu olmanız gerekiyor. Ferrari merkezi tarafından markanın sadık müşterisi ve değeri ticarete dönüştürmeyecek kişiler seçiliyor. Türkiye için ilk kez 2 kota aldık. Rusya’ya bile sadece 1 adet kota ayırdılar” açıklamasını yapmıştı.

İSTANBUL PARK’ta kullanacak

FORMULA 1 pistinin bulunduğu İstanbul Park’ı 10 yıllığına 125 milyon dolara kiralayan Vural Ak, pistteki ilk gününde basın mensuplarıyla mangal partisi yapmıştı. Ak’ın tüm araçları İstanbul Park’taki garajında...

‘Ağa’yı kıskandıran garaj

Vural Ak 25 yıldır motorsporları ve otomobille yakından ilgileniyor. Hal böyle olunca Ak yıllar içinde Ali Ağaoğlu’nu bile kıskandıracak bir koleksiyon yaratmış. Ak’ın İstanbul Park’ın padok alanına taşıdığı garajında 50 civarında aracı var. İşte oto-biyografisinden satır başları: Türkiye’de sadece 1 adet olan Ford GT, 720 beygirlik Dodge Viper, dünyada 11 adet kalan 1994 model Lamborghini SV, Mercedes SLK 55 AMG, Nissan GT R, Ferrari FF, Audi R8 V, Audi R8 V10 Roadster, Dodge Chalennger SRT, Maserati Grand Sport. Ak’ın garajındaki araçlarının değeri 26 milyon dolar civarında.

En hızlı Ferrari

İtalyan üreticinin efsane modeli Enzo’nun yerini alan LaFerrari, 6.3 litrelik V12 benzinli motor ve hibrid sistemle 963 beygir güce ulaşıyor. 100 km hıza 3 saniyenin altında sürede çıkan ve 350 km hız yapan model, markanın en hızlı ve en pahalı aracı...

Haberin Devamı