Gazete Vatan Logo

Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararı iptal edildi

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararı iptal edildi

İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen Ümit Özdağ ile ilgili mahkeme iptal kararı verdi. Mahkeme, kararın hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

ÖZDAĞ: YARIN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEĞİM

İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam etme hakkını yeniden kazanan Ümit Özdağ, kararın doğru olduğunu söyledi. Özdağ, karar ile ilgili çok detaylı bir açıklama yapamayacağını, yarın basın toplantısı düzenleyerek merak edilenlere açıklık getireceğini bildirdi. Özdağ, "Mahkeme kararı doğru. Yarın basın toplantısı düzenleyeceğim" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA
İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, kararın ardından DHA mikrofonlarına konuştu.
Özdağ şu ifadelere yer verdi:
"Mahkemenin doğru karar aldığını düşünüyorum. Biz sadece şekil açısından itiraz etmiştik. Mahkemeler bu konuda meselelerin içeriğine girmiyorlar. Mahkeme şekil açısından bu ihracın tüzüğe aykırı olduğuna karar vererek ihracı iptal etti. İki kurucusundan birisi olduğum İYİ Parti’nin İstanbul milletvekili olmaya devam ediyorum.
Bakın ben İYİ Parti’nin 20 Eylül’de yaptığı kongreden sonra 19 Ekim’de CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın programına çıktım. İYİ Parti’deki gelişmeleri paylaştım. O günden bu güne yapmış olduğum açıklamaların arkasında duruyorum. Hiçbir açıklamamdan dolayı pişman değilim. Bundan sonra da bu güne kadar ne söylediysem, bir siyasetçi olarak, Türk milliyetçisi çizgisinde, onları söylemeye devam edeceğim. Bunu da bir İYİ Parti milletvekili olarak yapmaya devam edeceğim.
Yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Sonra Muğla’ya yola çıkacağım. Muğla İYİ Parti İl Başkanı Hanımefendiye bizzat giderek bu süreçte, sağlam duran, doğru duran hanımefendiye yüz yüze de teşekkürlerimi ifade edeceğim. Genel Merkezin de bir itiraz yolu yok."
ÜMİT ÖZDAĞ NEDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ?
Ümit Özdağ'ın, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra parti teşkilatı, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunu belirttikleri dilekçeleri Genel Merkez'e ileterek partiden ihracını istemişti.
Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilattan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermişti. Bu gelişmenin ardından Özdağ'a ilişkin dosyayı görüşen Kurul, Özdağ'dan iddiaları ve açıklamalarıyla ilgili savunma talep etmişti. Özdağ'ın savunmasını vermesinin ardından bugün toplanan Kurul, oy birliğiyle ihracına karar verilmişti.

Haberin Devamı