Gazete Vatan Logo

Nusaybin şehidi Mehmet Şirin Demir'in kızının sözleri ayakta alkışlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın sonunda, Nusaybin şehidi Mehmet Şirin Demir'in kızı, TRT Kurdi çalışanı Gülay Demir'i kürsüye davet etti. Demir'in konuşması, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi önümde gördüğünüz şu saksı onun kabrindeki topraktan alınmış bu saksı yapılmış. Ve kızı da bunu bana getirdi" diye konuştu.

Nusaybin şehidi Mehmet Şirin Demir'in kızının sözleri ayakta alkışlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda Mardin'de şehit olan Mehmet Şirin Demir'in kızını kürsüye davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda kürsüyü şehit kızı Gülay Demir'e bırakırken, Demir'ın sözleri AK Parti grubu tarafından ayakta alkışlandı.

'GÖZÜ GİBİ BAKTIĞI BU ÇİÇEĞİ BİZE HEDİYE ETTİ'

Güvenlik güçlerinin ve Suriye Milli Ordusunun karşısına çıkmaya cesaret edemeyen hainlerin sivilleri hedef aldığını ifade eden Erdoğan, "Bu saldırılarda 22 sivil vatandaşımız şehit oldu, 189'u da yaralandı. İşte bunlardan biri de Mardin Nusaybin'de şehit olan Mehmet Şirin Demir kardeşimizdi. Önümde gördüğünüz şu saksı, onun kabrindeki topraktan alınmış, bu saksı yapılmış. Kızı da bana bunu getirdi." diye konuştu. Mehmet Şirin Demir'in kızı Gülay Demir'i kürsüye davet eden Erdoğan, "Esnaf olan Mehmet kardeşimiz, sınır ötesinden atılan bir havan mermisiyle yaralananlara yardım ederken, ikinci havan mermisinin hedefi olmuş ve şehadet mertebesine erişmiştir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mehmet Şirin Demir'in, şehadetinden bir süre önce kızı Gülay'a bir çiçek hediye ettiğini anlatan Erdoğan, "Gülay kızımıza babası şu ifadeyi kullanmış, Gülay da bana bunu söyleyince 'Burada bir dervişlik yatıyor' demiştim. O ifade de çok anlamlıydı. 'Yarası olmayanın yari olmaz.' Gülay kızımızın bir baba yarası var. Ama bu salonda onun yarasına yarenlik eden her kökenden, her şehirden yüzlerce kardeşi de var." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri ayakta alkışlanırken partililer tarafından "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atıldı.
Gülay Demir'in, 81 ilden aldığı topraklara babasının mezarından getirdiği toprağı da ilave ederek bu çiçeği hediye ettiğini aktaran Erdoğan, Gülay'a babasının "Bu ülkenin her yeri senin memleketin. Vatanına, bayrağına sahip çık." diye nasihat ettiğini anlattı. Erdoğan, "Şehidimizin ve onun biricik kızının emaneti olan, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin sembolü gördüğümüz bu çiçeği evimizin ve kalbimizin en mutena köşesine yerleştirdik." ifadesini kullandı.
Gazilerin vazife malulü aylığıyla ilgili teknik sıkıntıları çözecek yasal düzenlemelerin en kısa sürede Meclise geleceğini bildiren Erdoğan, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından kuruluşuna karar verdiğimiz Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın yönetimi de oluşturuldu. Şehit yakınları ile gazilerimizin, aileleri için kullanacakları kaynak da vakfımızın hesabına aktarıldı. İnşallah bundan sonra şehit yakınlarımız ve gazilerimizle, ailelerine verilecek hizmetler bu vakıf üzerinden yürütülecek." bilgisini verdi.
Gülay Demir: "Kürt çocukları kendi filmlerinin kahramanları oluyor"
Erdoğan, konuşmasının ardından kürsüyü Gülay Demir'e bıraktı. Toplantıya kabul edildiği için teşekkür eden Demir, "Babam ve diğer tüm şehit ve gazilerimiz üzerine söylenecek o kadar söz var ki ama burada ne söylersem söyleyeyim kelimeler mahcup, boynu bükük kalacak. Kürt çocukları üzerinden tiyatrolar yapıldı, filmler çevrildi. Ama artık bilmeliler ki o tiyatrolarda perdeler kapandı, filmler vizyona artık girmiyor. Kürt çocukları kendi senaryolarıyla kendi filmlerinin kahramanları oluyorlar." diye konuştu. Mardin'de doğup büyümüş bir Kürt kızı olduğunu ifade eden Gülay Demir, 81 ilin toprağının memleketi olduğunu söyledi. Demir, şöyle konuştu: "Nefes aldığım süre boyunca babamın bana öğretmiş olduğu bütün ilkeleri uygulayacağıma söz veriyorum. Ben babamdan birçok şey öğrendim. Yaram var ama elhamdülillah yarama yarenlik edenler de var. Teşekkür etmeyi, affetmeyi öğrendim. Gücü kendinden almayı öğrendim. Bir insanın kalbini kırmanın da bir insanın canını almak kadar günah olduğunu ben yine babamdan öğrendim. Ben bugün buradan bütün cesur şehit çocuklarına, babalarının ardından ayakta durmayı başarabilen yiğit kızlara selamlarımı gönderiyorum. Mazlumlar için inşirah var, zalimler için yaşasın cehennem." Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Zalimler için yaşasın cehennem diyerek yolumuza gayretle devam edeceğiz. Bu güzel çiçeği de aynı şekilde saklamaya devam edeceğim." dedi.

Haberin Devamı