Gazete Vatan Logo

ALES sonuçları açıklandı!

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. Akademik kariyer hedefleyen adayları yakından ilgilendiren ALES sınav sonuçları sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek.

ALES sonuçları açıklandı!

05 Mayıs 2019 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2019-ALES/1) sonuçları açıklandı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren ALES/1 sınav sonuçlarının ÖSYM takvimine göre 30 Mayıs tarihinde adayların erişimine sunulması bekleniyordu.

Adaylar, sınav sonuçlarına 24 Mayıs 2019 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek sonuçlarına erişebilirler.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

ALES Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı
ÖSYM sitesinden ALES'e giren adayların cevap kâğıtlarını https://ais.osym.gov.tr adresinden 24 Mayıs 2019 tarihinde saat 10.30'dan itibaren 10 gün süreyle erişime açtı.
Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebilecekler.
Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebilecekler. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Haberin Devamı