Gazete Vatan Logo

Bakan Berat Albayrak, 13 bankanın katıldığı KOBİ Değer Kredisi'nin detaylarını açıkladı!

KOBİ Değer Kredisi toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kredi paketine katılan banka sayısının 13'e yükseldiğini açıkladı. Paketin detaylarını tek tek anlatan Bakan Albayrak, KOBİ değer kredisinin faiz oranının ise yüzde 1,54 olduğunu duyurdu.

Bakan Berat Albayrak, 13 bankanın katıldığı KOBİ Değer Kredisi'nin detaylarını açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak KOBİ Değer Kredisi toplantısında konuştu. Kredi paketinin ayrıntılarını açıklamak için kürsüye çıkan Bakan Albayrak projeye katılan banka sayısının arttığını belirterek " KOBİ Değer Kredi paketine 13 banka katıldı" dedi.

Kredi paketinin miktarı ve faiz oranını da duyuran Bakan Albayrak'ın konuşmasının satır başları şöyle: Dengelenme süreci başarılı bir şekilde adım adım devam ediyor. 2018 hedeflerimizi tutturduk, 2019 motivasyonunu da daha yukarı taşıdık. 10 yıl vadeli tahvil ihracımıza 5 milyar dolar talep geldi. 10 yıl vadeli tahvilimize gelen talep yatırımcıların güvenini ortaya koydu.

KREDİ FAİZ ORANI 1,54

Bu paketle cirosu 25 milyon TL altındaki şirketlere finansman desteği sağlanıyor. Bu paketle imalat ve ihracatçı sektörlere azami 1 milyon TL kredi verilecek.Bu paketin büyüklüğü toplamda 20 milyar TL. KOBİ değer kredisi 6 ay geri ödemesiz ve aylık %1,54 faizle verilecek. 40 milyon işletmeye kredi verilecek.

HAZİNEYE ETKİSİ YOK, PAKETİN BÜYÜKLÜĞÜ 20 MİLYAR TL

Haberin Devamı

KOBİ değer kredi programının Hazine'ye etkisi yoktur. Bankacılık sektörü sağlıklı yapısını korumaktadır. Kamu ve özel bankalar sermaye tabanları güçlendirmeye devam ediyor. KOBİ Değer Kredisi paketinin büyüklüğü toplamda 20 milyar TL. Güçlü bütçe disiplini 2018'de de devam etti. Enflasyonda hala 10 puanlık bir marj söz konusu. 2018'de cari açığın GSYH'ye oranı %3 seviyesinde olur. Son çeyrekte belki daha uygun maliyetli bir paket yapacağız.

TBB BAŞKANI HÜSEYİN AYDIN İLK AÇIKLAMAYI YAPTI

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, “Ekonomide çarkların dönmeye devam etmesi için çalışıyoruz. 2018 yıl sonu itibariyle bilanço büyüklüğümüz 4 trilyon TL'ye yaklaştı. Tahsili gecikmiş alacak oranı %4 ile makul seviyededir. Kasım 2018 itibariyle yapılandırılan kredi miktarı 118 milyar TL oldu” dedi.