Gazete Vatan Logo

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Son dönemlerde artan sosyal şiddet bizi kaygılandırmakta. Gizemli eller devrededir. Kavga ve kutuplaşma sanki özel olarak kurgulanmaktadır. 31 Mart öncesi sokakları karıştırmayı projelendiriyorlar." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda kara listeye girmesi için adeta ince bir işçilik söz konusudur.
Suçun özgürlüğü olmaz. Darbeye teşebbüsün özgürlüğü hiç olmaz. Milletin değerlerine hakaret etmek nasıl bir özgürlük anlayışıdır?
Bunları tanıyoruz, emellerini biliyoruz.
Bize onursuz özgürlük dersi verenlerin tehditvari bir seda ile durum ve konum hatırlatması yapanların kuyumuzu kazmalarına izin vermeyeceğiz. Oyunlarını azimle bozmayı sürdüreceğiz.
RUH SAĞLIĞI YASASI
Günümüzün karmaşıklaşan hayat şartlarında vatandaşlarımızın ruhsal olarak da zorluk çektiğini görüyoruz. Tüm bu sorunlarla şuurlu, programlı başa çıkabilmek için bir toplumsal sözleşmeye, ruh sağlığı yasasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Gelişmiş toplumlarda bu yasa vardır. Türkiye'de bu alanda bir boşluk vardır. Ruh sağlığı yasasını TBMM'den çıkarılmasını içtenlikle bekliyorum. Şiddet vakaları, kadın cinayetleri, derin anlaşmazlıklar tehdit edici seviyededir. Ceren Damar evladımız, gözü dönmüş bir katil tarafından katledilmiştir.
Son dönemlerde artan sosyal şiddet bizi kaygılandırmakta. Gizemli eller devrededir. Kavga ve kutuplaşma sanki özel olarak kurgulanmaktadır. 31 Mart öncesi sokakları karıştırmayı projelendiriyorlar.
'HERKES AYAĞINI DENK ALSIN'
Kim Türkiye'nin tarihsel yürüyüşünü kesmek istiyorsa onunla hesabımız mahşere kalmadan bu dünyada görülecektir. Herkes ayağını denk alsın. Ne verilecek toprak parçası, ne vazgeçilecek insan varlığı ne de çizilecek subur asla yoktur. Türk milleti haksızlığa gelemez, hain hücumlara boyun eğmez.
"BU BOYUN KOPARILMALIDIR"
Güney sınırlarımız boyunca pusu kuranlar karşılarında çelik bir irade bulacaklardır. Terör örgütlerinin sonu görünmüştür. Türkiye gerek Fırat'ın doğusu gerek Münbiç'i kurtarmaya hazırdır. Türkiye hem diplomasiyle hem de askeri caydırıcılık vasfıyla masadadır. Ülkemiz bölgesel gelişmelerin dışında değil tam ortasında yerini almıştır. Fırat'ın doğusu fitnenin boynudur. Bu boyun vurulmalıdır, koparılmalıdır.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı skandal bir açıklamaya imza attı. ABD'nin Suriye'den çekilmesinin taktik mi, stratejik mi olduğu netlik kazanmadı.
"BUNLAR TERÖRİSTTİR, KATİLDİR"
Türkiye bağımsız ve egemen bir devlet olarak neyi nasıl yapacağını sana ve patronlarına mı soracaktı? Bu nasıl bir küstahlıktır? ABD'ye sesleniyorum. Bölücü hainlerin Kürt kardeşlerimizle alakası yoktur. Bunlar teröristtir, katildir. PKK ve YPG'yi kardeşlerimizle ilişkilendirmek adi bir saptırmadır.
ABD zihniyeti Türkiye düşmanlığı güzergahında hızla mesafe almaktadır. ABD, Türkiye ile olan müttefiklik hukukunu hiçe saymaktadır. Kürt kökenli kardeşlerimize Trump kadronusunun muhabbeti yalandır, sahtedir.
"ABD'NİN BİR YERE GİTMEYE NİYETİ YOK"
Esad ile YPG arasında yeşeren temas trafiğinde ABD rolünün ne olduğu gizemini muhafaza etmektedir. ABD acaba Türkiye ve Suriye'nin sıcak çatışmaya girmesi için kumpas mı hazırlamaktadır? ABD'nin çekilme kararı oyundur, stratejik oyalamadır. ABD'nin bir yere gittiği falan yoktur, gitmeye de niyeti yoktur.
IŞİD'i kimin kurduğu, hangi amaçlar için kullandığı, kimlerin kenara çektiği herkesin malumu olan bir gerçektir.
ABD ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin. Türkiye Fırat'ın doğusuna hak için adalet için hukuk için beka için girmeli ve gereğini yapmalıdır.
PKK/YPG'nin kökünün kazınması için altın fırsat önümüzdedir. MHP terörle haklı mücadelede hükümetin arkasındadır, tam destekçisidir.
CHP sıfırı çoktan tüketmiş. PKK'nın sonu göründükçe uzatmalı ortağı HDP çılgına dönüyor. CHP'nin itirazları, sorunları çözme çağrısı arızalıdır.
Netanyahu ve yönetimi gün gelecek ağır bedeller ödeyecektir.

Haberin Devamı