Gazete Vatan Logo

İndirimler peş peşe geliyor! Sayılı günler kaldı

Kasım ayı boyunca bütün dünyada gerçekleşecek 11.11, Süper Cuma (Black Friday) ve CyberMonday gibi büyük indirim günlerinde doğru ürünü, doğru indirimle almak isteyen tüketicilere, her bir ürünün geçmişe dönük fiyat analizini yapması önerildi.

İndirimler peş peşe geliyor! Sayılı günler kaldı

Kasım ayının gelişiyle birlikte, tüketicilerin yıl boyunca merakla beklediği üç büyük indirim günü için de sayılı günler kaldı. Çin’den çıkıp dünyaya yayılan 11.11 Bekarlar Günü'nün yanı sıra Süper Cuma (23 Kasım) ve CyberMonday (26 Kasım) indirimlerinin e-ticaret sektörüne de hareket getirmesi bekleniyor. Çünkü yeni yıl alışverişinin yüzde 60’ı bugünlerde gerçekleşiyor. Gerek çevrimiçi satıcılar gerekse markalar çoğu zaman yüzde 25-30'u aşan oranlarda indirim yapmaya hazırlanırken, özellikle 25-44 yaş arası tüketiciler de kendi alışveriş listelerini planlayarak Kasım ayı boyunca doğru ürünü, en uygun fiyatla ve en güvenilir satıcıdan temin etmeyi hedeflendiği kaydediliyor.

İndirim döneminde en avantajlı alışveriş için 3 ipucu

Dünyayı etkisi altına alan çevrimiçi indirim kampanyalarının tıpkı ABD, Avrupa ve Çin gibi Türkiye'de de büyük ilgi görmeye başladığını belirten E-ticaret sitesi Genel Müdürü Koray Karataş, 11.11 ve CyberMonday kampanyalarının tümüyle e-ticaret kanallarına özel olduğunu hatırlattı ve bu özel günlerden en yüksek faydayı elde etmek isteyen alışverişçilere şu önerilerde bulundu:

Haberin Devamı

* İhtiyaç listesini önceden hazırlayın

* Alacağınız ürünün farklı satıcılardaki fiyat ve indirim oranlarını kontrol edin

* İndirimin gerçek oranını tespit etmek için, geçmişe dönük fiyat analizlerine göz atın