Gazete Vatan Logo

ABD'den flaş Kırım yaptırımı

ABD, 3 Rus vatandaşına ve 9 şirkete Kırım yüzünden yaptırım uyguladığını açıkladı.

ABD'den flaş Kırım yaptırımı

ABD, 3 Rus vatandaşına ve Kırım'da faaliyet gösteren 9 kuruluşa yaptırım getirildiğini açıkladı.

ABD'nin Ukrayna Müzakereleri Özel Temsilcisi Kurt Volker, 3 Rus vatandaşı ve Rusya'nın Kırım'daki girişimlerine destek verdiği tespit edilen 9 kurumun yaptırım listesine alındığını açıkladı.

Volker, konuyla ilgili açıklamasında ABD'nin yaptırımlarının, kişi ve şirketlerin Rusya'nın Kırım'ı özel yatırım ve özelleştirme projeleri üzerinden entegre etmeye yönelik girişimlerini destekledikleri, ayrıca ciddi insan hakları ihlali olaylarına karıştıkları gerekçesiyle uygulamaya konduğunu belirtti.
Yeni yaptırımların hedefinin kim olduğu konusunda açıklık getirmeyen Volker, "Bunun Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesini fiilen kontrol ettiği anlayışına dayalı olan yaptırım biçimindeki ilk adım olması dikkat çekici" diye konuştu.
Volker daha önce ABD'nin Ukrayna'daki durum nedeniyle ve ‘Moskova'yı krizi çözmek amacıyla müzakere masasına oturmaya zorlamak' için Rusya'ya 1-2 ayda bir yaptırım uygulama kararı aldığını söylemişti.

Haberin Devamı

ABD ile Rusya arasındaki ilişkiler, Ukrayna krizi sonrası kötüleşmişti. ABD daha önce de, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından bir dizi yaptırımı hayata geçirmişti.