Gazete Vatan Logo

Darbecilerin yeni katliam görüntüleri ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı karargahını işgal eden cuntacıların sivil katliamlarının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Darbecilerin yeni katliam görüntüleri ortaya çıktı

Genelkurmay Başkanlığı karargahının güvenlik kameralarından elde edilen yeni görüntülerde, darbecilerin zırhlı araç içinde bir vatandaşı katlettikleri anlar yer aldı. Zırhlı araçtaki askerler tarafından yoğun bir şekilde şiddete maruz kalan vatandaş şehit edildikten sonra tekmelenerek araçtan çıplak vaziyette atıldı. Cansız bedeni dakikalarca yolun ortasında bekletilen vatandaşı gören darbecilerin duyarsız davranışları da görüntülere yansıdı.

Genelkurmay Başkanlığı karargahının güvenlik kameralarınca kaydedilen katliamın görüntüleri, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince görülen Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlere ilişkin “Çatı” davası dosyasına girdi. Görüntülerde, darbecilerin; tank, zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe ve kobra gibi araçlarla Genelkurmay Başkanlığı karargahını içeriden sardıkları görüldü. Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) personelinin karargahın kontrolünü sağladıktan sonra söz konusu zırhlı araçlardan bazılarının kuzey ve güney nizamiyelere yöneldikleri kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Sivil vatandaşa şiddet

Ayyıldız bölgesinde tanklar yolun iki tarafına konuşlandı. Sonra kamera açısına zırhlı araç “kobra” girdi. Saat 01.31’de aracın arka kapısı açıldı. Araç içindeki askerler bir sivile yoğun bir şekilde şiddet uyguladı.

Yaklaşık bir dakika sonra hayatını kaybeden vatandaş askerler tarafından yola atıldı.

Katiller olay yerine yeniden geldi

Darbecilerin şehit edip yola attığı vatandaşın cenazesi, saat 02.00’de tankçı sınıfından bir rütbelinin talimatıyla askerlerce sürüklenerek ağaçlık alana taşındı. Bu gelişmeden yaklaşık 3,5 saat sonra yeniden olay yerine gelen kobra aracındaki askerlerin, şehit ettikleri vatandaşın bedenini telaşlı bir şekilde aramaları da kameralar tarafından kaydedildi. Görüntülere göre, çevredeki diğer askerlerin yönlendirmesiyle şehit vatandaşın cansız bedenine ulaşan darbeciler, cenazeyi kontrol ettikten sonra olay yerinden uzaklaştı.