Gazete Vatan Logo

Türk Telekom bilgiyle ‘eleq’ten geçirecek

Türk Telekom, kendi bünyesinde geliştirdiği mobil canlı bilgi yarışması ‘eleq’i yayına aldı. Gerçek para ödüllü yarışmada her gün 500 bin kullanıcının yarışması hedefleniyor

Türk Telekom bilgiyle ‘eleq’ten geçirecek

GSM operatörlerinin abonelerine daha fazla internet kullandırmak için sundukları dijital uygulamalar giderek artıyor. Bunlardan birisi de kullanıcı sayıları her geçen gün artan canlı bilgi yarışmaları. Geçtiğimiz dönemde Turkcell’in piyasaya sürdüğü online bilgi yarışması Hadi’nin ardından şimdi de Türk Telekom kendi bilgi yarışması uygulaması eleq’i tanıttı. Türk Telekom’un kendi mühendisleri tarafından geliştirilen gerçek para ödüllü mobil bilgi yarışması eleq, sadece Türk Telekom abonelerine özel olmayacak. Uygulamayı tüm operatörlerin kullanıcıları deneyimleyebilecek.

10 SANİYEDE 10 SORU

- Sunuculuğunu Samet Güner’in yaptığı mobil bilgi yarışması eleq, her akşam saat 20:00’de iOS ve Android uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

- Toplamda 10 sorunun yer aldığı yarışmada yarışmacıların her soru için 10 saniye süresi bulunuyor. Uygulamayı arkadaşına tavsiye eden kullanıcılar joker kazanıyor.

- Yarışmacılar hesaplarında biriken ödül miktarı 50 TL’ye ulaştığında ödülü talep etmeye hak kazanıyor ve ödül parası ilgili kişinin hesap numarasına yatırılıyor.

Haberin Devamı

500 BİNLİK HEDEF

Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir, “eleq’i, Türk Telekom ve iştirakimiz Argela’da çalışan gençlerimizle, kendi iç kaynaklarımızı kullanarak start-up mantığı ile hareket ederek geliştirdik” dedi. eleq’in ilk canlı yayınının 13 Eylül’de gerçekleştirdiğini ve bir aydan kısa sürede 12 bini aşkın katılımcı tarafından indirildiğini söyleyen Demir, şu anda yaklaşık 5 bin kişinin canlı katılarak yarıştığını belirtti. Demir, yıl sonuna kadar katılımcıların 500 bini geçmesini hedeflediklerini söyledi.