Gazete Vatan Logo

KARPAT’ta nöbet değişimi!

KARPAT Genel Başkanlığı'na iş adamı Erkan Koçali seçildi.

KARPAT’ta nöbet değişimi!

Dünya Karapapak Türkleri Birliği’nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı İstanbul'da yapıldı. Genel Başkanlık görevine işadamı Erkan Koçali seçildi. Toplantıda oybirliği ile kurucu başkan Seyfullah Türksoy'un onursal başkan olması kararlaştırıldı. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda İstişare Konseyi Üyeleri, Dünya Karapapak Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri de belirlendi. KARPAT Genel Sekreterliği görevine Hakan Kılıç getirildi

KARPAT’ın Kurucu Genel Başkanı Seyfullah Türksoy "Türk Dünyası eksenli çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi. KARPAT Genel Başkanlığı'na seçilen Erkan Koçali de yaptığı konuşmada, “Amacımız kardeşlik ruhunu geliştirmek, herkesi kucaklamak, tüm insanlarımıza sevgi ve muhabbetle yaklaşmak ve kadim kültürümüzü, geleneklerimizi yaşatmaktır” ifadesini kullandı.

YÖNETİMDEN AÇIKLAMA

KARPAT Yönetimi'nden yapılan ortak basın açıklamasında: “KARPAT ayrıştırıcı değil birleştirici bir sivil toplum hareketidir. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü ile Türk Dünyası'nın dilde, fikirde, işte birlik ideali temel hedefimizdir. Her zaman devletimizin, asil milletimizin, bayrağımızın, güvenlik güçlerimizin yanındayız. Bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyenler, karşılarında her zaman Karapapakları bulacaklardır. Büyük Atatürk’ün 'Ne mutlu Türk’üm diyene!' veciz sözüne yürekten bağlıyız. Aynı şekilde Azerbaycan’ın büyük lideri Haydar Aliyev’in 'Azerbaycan’la Türkiye, bir millet iki devlettir' veciz ifadesinin yılmaz savunucusuyuz. Gaspıralı Ismail Beyin 'Türk Dünyası'nın dilde, fikirde, işte birlik' idealini kutsal bir görev olarak kabul ediyoruz.”

Haberin Devamı