Gazete Vatan Logo

Son dakika... Büyük tehlike yaklaşıyor! ABD'de...

ABD'den son dakika haberleri geliyor... ABD'deki Ulusal Fırtına Merkezi'nin bildirdiğine göre, Florence kasırgasının Carolina'nın bir bölümüne ve orta Atlantik eylaletlerine hayatı tehdit eden fırtına dalgası ve sağanak yağış getireceği bekleniyor.

Son dakika... Büyük tehlike yaklaşıyor! ABD'de...

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) yaptığı son açıklamada, kasırganın hızının saatte yaklaşık 210 kilometreye ulaştığı ve Kuzey Carolina'nın bin 360 kilometre güneydoğusunda etkili olduğu belirtildi.

Miami merkezli hava tahmincisinin açıklamasına göre, Florance'nin yoğunluğunun perşembe ve cuma günleri Kuzey Carolina veya Güney Carolina kıyılarına yaklaşması bekleniyor.

ABD kıyılarına yaklaşırken Florence kasırgası için son derece tehlikeli bir kasırga olacağı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada, "Florence'in son yıllarda doğu kesimini vuran en kötü kasırgalardan biri olabileceği bilgisini aldım. Ayrıca Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia'yı doğrudan vuracağı söylendi. Lütfen hazırlıklı ve güvende olun." demişti.

Beklenen Florence kasırgası nedeniyle Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde yaşayan 1 milyon kişi için tahliye emri verilmişti.