Gazete Vatan Logo

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs ve kredi başvuru tarihleri

KYK yurt başvurularının sona ermesinin ardından adaylar heyecan içinde sonuçları beklemeye başladı. Bulundukları şehirlerden farklı şehirlere eğitim almak için gidecek olan öğrenciler KYK yurtları ile barınma ihtiyacını gidermeye çalışacak. Binlerce öğrencinin yeni evi olacak olan yurtlar için başvuru işlemleri tamamlandı. Peki KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs ve kredi başvuru tarihleri

KYK yurt başvuruları sona erdi. Gözler Kredi yurtlar Kurumu'na çevrildi. Yüz binlerce öğrencinini konaklama ihityacını giderecek olan KYK yurtlarına başvuruların sona ermesinin ardından adaylar sonuçları merak içinde beklemeye başladı. Peki KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak. KYK burs ve kredi başvuruları için tarih belirlendi mi?

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yurtkur üzerinden açıklanacak olan KYK yurt başvuru sonuçları için heyecan başladı. Fakat KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. 2018 KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih belli olduğunda haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda KYK burs ve kredi başvurularının Kasım ayı sonu ve Aralık ayının ilk haftaları arasında alınması planlanıyor.

Yurt Ücreti ve Güvence Bedeli İşlemleri
Yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücreti uygulanmaktadır.
Güvence Bedeli Nedir?
Öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak güvence bedeli alınır.
Yurt Ücreti Ne Zaman ve Nasıl Ödenecektir ?
Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar banka aracılığıyla ödenir.
Yurt Ücreti ve Güvence Bedeli İşlemleri :
Kurum yurtlarında sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden Temmuz ve Ağustos aylarına ait yurt ücreti alınmaz. Ancak Temmuz ve Ağustos aylarında zorunlu yaz okulu, staj ve benzeri nedenlerle nöbetçi yurtlarda kalacak öğrencilerden barındıkları süreler için ücret alınır.
Öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak güvence bedeli alınır.
Güvence bedeli tutarı, Genel Müdürlükçe tespit edilir. İleriki öğretim yıllarında tespit edilecek güvence bedeli tutarının önceden tahsil edilmiş tutardan fazla olması halinde güvence bedeli farkı yurtta kalan öğrencilere tamamlattırılır. Ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencinin yurtla ilişiği kesilir. O öğretim yılı içinde bu öğrencilerin başvuruları yeniden değerlendirilir.
Öğrencinin yurt malzemesine zarar vermesi halinde, zarar güvence bedeli tutarından az ise güvence bedelinden mahsup edilir ve eksilen tutar öğrenciye tamamlattırılır. Zarar güvence bedeli tutarından fazla ise tutarın tamamı öğrenciden tahsil edilir. Öğrenciye, bu işlemler için 20 gün süre tanınır. Bu süre içinde güvence bedelini tamamlamadığı ya da verdiği zararı ödemediği takdirde yurtla ilişiği kesilir. Zarar genel hükümlere göre tahsil edilir.
Öğrencilerin yurtlardan ayrılması ya da kaydının silinmesi nedeniyle kalan güvence bedeli tutarları, talep halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde ise güvence bedeli tutarı 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.
Yurtta barınmakta iken vefat eden öğrencilerin son ay yurt ücreti mahsup edilmeden güvence bedeli talep edilmesi halinde varislerine iade edilir.

Haberin Devamı