Gazete Vatan Logo

‘Stopaj fonlarda da düşsün’

TSPB Başkanı Erhan Topaç, “Şu anda 1 yıldan az hem yatırım fonları hem borçlanma araçlarında stopaj yüzde 10, bunun yüzde 3’e düşmesini istiyoruz” dedi

‘Stopaj fonlarda da düşsün’

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç, mevduat ve katılma hesaplarındaki stopaj oranın 3 ay geçerli olmak üzere indirilmesinin varlık sınıfları arasında asimetri yaratıp mevduatın baskınlığını artırdığını belirterek, “Bizim önerimiz aynı şeyin, aynı oranlarda (stopajın düşürülmesi) yatırım fonları ve borçlanma araçlarında da olması. Şu anda 1 yıldan az hem yatırım fonları hem borçlanma araçlarında stopaj yüzde 10, bunun yüzde 3’e düşmesini istiyoruz. 1 yıl üstünde de sıfırı önerdik” dedi.

Stratejik sektör

Sermaye piyasaları üzerinden hem pay senedi hem de borçlanma aracı ihraçlarıyla ekonomiye finansman sağladıklarına işaret eden Topaç, sektörün yurt içi tasarrufları yatırımlara yönlendirerek sermayenin tabana yayılmasını sağladığını ve yurt dışı tasarrufları ülkeye çekerek cari açığın finansmanında rol oynadığını vurguladı.

Topaç, sermaye piyasasının stratejik sektör olarak belirlenmesi ve en üst düzeyde sahiplenilmesi gerektiğini dile getirdi.

3 yıla çıksın

TSPB, Bireysel Emeklilik Sistemi’nden ( BES) cayma hakkının 2 aydan 2 ila 3 yıla çıkarılmasına ilişkin SPK’ya talep iletti.

Haberin Devamı