Gazete Vatan Logo

Mega projeler hız kesmeden sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, büyük projelerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde yeni büyük projelere başlayacağımızı şimdiden duyurmak istiyorum” dedi.

Mega projeler hız kesmeden sürecek

Büyük projeleri ülke insanına kazandırmada desteğini esirgemeyen, yol gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Turhan, yatırımlarla ilgili hiçbir kesintinin olmadığını da vurguladı.

385 milyarlık proje

Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü tam model rüzgar tüneli testinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Çin’deki Southwest Jiaotong Üniversitesi’nde Rüzgar Mühendisliği Araştırma Merkezi’nde Çanakkale Köprüsü ve bağlantı yolları kapsamında yapılan dünyanın en büyük açıklıklı asma köprüsünün rüzgar tüneli testinin yapıldığını anımsattı.

Bakanlık olarak ülkenin ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, daha güvenli, kaliteli ve ekonomik ulaşım hizmetinin sunulması için birçok proje yürüttüklerini dile getiren Turhan, ülke genelinde 385 milyar lira tutarında 3 bin 443 projede çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Bu projelerin önemli bir kısmını yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yürüttüklerini ifade eden Turhan, 150 milyar lira tutarındaki ulaştırma projesini YİD modeliyle yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bu projelerin finansmanı için yurt dışından 15 milyar euro kredi temin edildiğini anlatan Turhan, yurt dışından kredi temin edilen projelerden birinin de Çanakkale Köprüsü ve Bağlantı Yolları Projesi olduğunu belirtti.