Gazete Vatan Logo

Afrin şehidinin eşi aylar sonra bunu yaptı!

Afrin'de henüz 4 aylık evliyken şehit düşen Fatih Mehmethan'ın eşi, düğün albümlerinde yer alan karelerin aynısını tek başına bir çektirdi. Eşinin tabutuna sarılıp bırakmayan görüntülerle Türkiye'yi yasa boğan genç kadının fotoğrafları bir kez daha duygulandırdı.

Afrin şehidinin eşi aylar sonra bunu yaptı!

Afrin Harekatı'nın şehitlerinden biri de Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan'dı. Şehidin acı haberi o dönemde baba ocağı olan Ümraniye'ye düşmüş ve şehidin ailesi gözyaşlarına boğulurken, acı haberin ardından yakınları ve komşuları şehidin evine akın etmişti.

Şehidin eşi Gamze Mehmethan ise eşinin cenazesini askeri üniforma ile karşılamış ve tabutun başında 'Kalk da bana gel' diyerek adeta yürekleri dağlamıştı.


Eşinin şehit düştüğü dönemde henüz 4 aylık evli olan Gamze Mehmethan, aradan geçen sürenin ardından eşiyle çektirdiği düğün fotoğraflarının aynısını bu kez tek başına çektirdi.

Tek başına çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Mehmethan'ın boynunda eşinin künyesi ve alyansını taşıdığı dikkatlerden kaçmadı.

Gamze Mehmethan, TVNET'te katıldığı programda eşinin şehit haberinin geldiği gün kendi kardeşini askere göndermeye hazırlandıklarını dile getirmiş ve "İçimde bir sıkıntı vardı. Akşam kardeşimin eğlencesini yapmaya gittik. Herkes oynuyordu. O Afrin’de olduğu için oynamak içime sinmedi. Kardeşimin kınasını yoğurdum. Çay servisi yapıyorduk. Komutanlar gelmiş beni çağırttılar. Onları görünce hemen ağlamaya başladım ‘şehit mi oldu’ dedim, cevap vermediler. 8 gün sonra doğum günüydü” demişti.

Haberin Devamı