Gazete Vatan Logo

Çalışanlar için paket gıda servisi sağlık kurtarıyor

Sabah erken kalkıp hızlıca şehrin temposuna giren çalışanlar gün boyunca masa başında oturup, uzun süre hareketsiz kalıyor ve sağlıksız beslendiği için kilo alıyor. Ancak kişiye özel paket gıda servisleri kilo almayı ve metabolik sendromu önlüyor.

Çalışanlar için paket gıda servisi sağlık kurtarıyor

Diyetisyen Emre Uzun’a göre; Kişilerin yaptığı en önemli hatalardan biri güne kahvaltı etmeden başlamak ya da hazır unlu mamul ürünlerine yönelmek. Uyanma saati ve işe yetişme durumunda çalışanlar genelde yolda hazır unlu mamul dediğimiz poğaça, simit, hazır sandviç vb. gibi gıdalar yemek zorunda kalıyor. Günün temposuna ayak uydurmaya çalışırken öğle yemeklerinin aceleye getirilmesi ya da yanlış seçimlerin yapılması sonucu fast food gıdalara yönelim de günden güne artıyor. Plaza çalışanları; yoğun tempolarından dolayı evlerinde yemek hazırlayıp yanlarında getirmek ve diyetlerini uygulamakta zorluk çekiyor. Bu sorunlarına yönelik, popüler olmaya başlayan paket servis ile uzman diyetisyenlerce hazırlanan kişilere özel yemekler istedikleri adrese gönderiliyor. Böylece gün içerisinde kendileri için özenle hazırlanmış yemekleri tatmakta ve beslenme yönünden günlük almaları gereken kalori miktarları ne eksik ne de fazla alıma neden olmayacak şekilde günü daha zinde bitiriyorlar.

Yemek paket servisinde, menüler kişiye özel, kalori ihtiyaçlarına, cinsiyet ve yaşlarına, hastalıklarına göre belirleniyor. Yemek paketleri günlük olarak adreslerine teslim ediliyor. Uzmanlar tarafından vücut analizi yapılıp, çıkan sonuçlara göre günlük tüketilmesi gereken protein, karbonhidrat ve yağ miktarı ve alınması gereken enerji belirlenerek kişiye özel menü oluşturuluyor.

Haberin Devamı

İşte plaza çalışanları için örnek paket menüsü:

Kadınlar için:

KAHVALTI

- Otlu omlet

- Çörek otlu burgu peynir

- Zeytin

- Domates- Salatalık

- Mevsim Yeşillikleri

ÖĞLE

- Cevizli Kuru Kayısılı Kinoalı Yeşil Salata

ARA 1

- Fit Brownie

AKŞAM

- Ton Balıklı Wrap

- Domates Çorba

- Bahçe salata

ARA 2

- Fırınlanmış Elma

Erkekler için:

KAHVALTI

- Poşe yumurta

- Keten tohumlu peynir

- Zeytin

- Domates- Salatalık

- Mevsim Yeşillikleri

ÖĞLE

- Kabak Mücver

- Kajun baharatlı yoğurt

- Kırmızı lahana salatası

ARA 1

- Enerji Bar

AKŞAM

- Etli Güveç

- Şehriye Çorbası

- Mevsim Salata

ARA 2

- Ananas + Badem

Paketlerde neler var

Pakette ; ara öğünde sağlıksız tüketilen atıştırmalıklar yerine kuru meyveler ile hazırlanmış barlar, fındık veya ceviz gibi daha sağlıklı atıştırmalıklar bulunuyor. Kadınlar için tatlı krizlerini önlemek adına örneğin fit brownie gibi şekersiz tatlılara yer veriliyor. Bu sayede rafine şekerlerden uzak durmalarına ve sağlıklı atıştırmalıklara hayatlarında yer verilmesi sağlanıyor. Aynı şekilde erkekler için metabolizmaları hızlı olması nedeniyle gün içerisinde enerjileri düşmemesi için enerji bar gibi ara öğünlere yer veriliyor. Böylece paketli atıştırmalıklar yerini, daha sağlıklı atıştırmalıklara bırakıyor.

Haberin Devamı

İş hayatı beslenme alışkanlıklarını etkiliyor

Yoğun iş temposu nedeniyle gözardı edilen yeme alışkanlıklarını mercek altına alan Meal Box, kadın ve erkeklerin farklı vitamin ve minerallere ihtiyaç duyması nedeniyle hem ortalama kalori hem de tüketilen yiyecekler açısından çeşitliliğe gidilmesini öneriyor. Buna göre kadınların günlük tüketim ihtiyacı 2000 kcal, erkeklerde bu ortalama 2500 kcal. Örneğin, kadınların kemik yoğunluğunun erkeklere oranla daha düşük olması nedeniyle yaz aylarında daha çok kalsiyuma ihtiyaç duyduğu, bu nedenle süt ve süt ürünlerini tüketmesi gerektiği vurgulanıyor. Buna karşın erkeklerin kalsiyum tüketiminin aşırıya kaçması durumunda prostat gibi sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Kadınlara folik asit, erkeklere çinko

Erkekler kadınlara oranla daha fazla çinkoya ihtiyaç duyuyor ve bu konuda ızgara somon, ton balığı gibi deniz ürünleri imdada yetişiyor. Hamile ya da gebelik planı yapan kadınların ise folik asit içeren mercimek, ıspanak, kuşkonmaz gibi gıdalarla beslenmesi uygun görülüyor.

Fast food yerine sağlıklı yemekler

Öğle yemeklerinde tercih edilen fast foodlar yerine sağlıklı beslenme paketleri ile aşırı yağlı gıdalar ve nasıl hazırlandığını bilmediğiniz gıdalardan uzaklaşmak isterseniz rahatlıkla bu paketleri tercih edebilirsiniz. Yemek çeşitliliği bakımından zengin menüye sahip olmasının yanında lezzetiyle de ön planda olan bu paketler doğru bir tercih oluyor. Bunun yanında ana öğünler mikrodalgada ısıtmaya uygun olması ile kolay ve pratik bir hazırlama sürecinde çalışana kolaylık sağlıyor. Popüler olmaya başlayan bu paket servisler pratikliği ile kolaylık sağlıyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı ve taze

“Daha sağlıklı bir yaşama giden midemizden geçiyor” diyen Meal Box firması, hem kadınların hem de erkeklerin gün boyu faydalanabileceği öğün önerilerini şöyle sıralıyor: Kahvaltı: Kepekli krep, domatesli bruşetta, çörek otlu pancake, yumurtalı ekmek

Ara öğün: Meyveli yoğurt, incir, kavun, karışık meyveli smoothie,

Öğle yemeği: Şişte mezgit, zeytinyağlı kabak, mantar sote, mantar soslu piliç pirzola, ton balıklı kaparili ege salatası, balkabağı çorbası, şehriyeli pirinç pilavı

Ara öğün: Sarı leblebi, keçi peynirli sebzeli kiş, Selanik gevreği, limonlu kek, mercimek köftesi, irmik helvası

Akşam Yemeği: Vejetaryen dürüm, zeytinyağlı taze fasulye, bonfile etli makarna, levrek ızgara, kajun baharatlı tavuk, cacık, sezar salata