Gazete Vatan Logo

Türkler evini yeni nesil depoya taşıyor

Şehir değiştirenler, yurt dışına çıkanlar, daha küçük evlere taşınanların imdadına kiralık depolar yetişiyor. İstanbul’da 20’den fazla şirket sigortalı depolama hizmeti veriyor.

Türkler evini yeni nesil depoya taşıyor

Depo kiralama ticari bir ihtiyaç olmaktan çıktı. Kullanılmayan eşyalar için bir oda fazla ev kiralamak istemeyenler çözümü depolarda buluyor. Çünkü kira bedeli ortalama 1.200 TL olan dairelerde 25 metrekarelik bir oda için farkında olmadan her ay 400 TL kira ödeniyor. Oysa bu bedelin yarısından daha azına eşyaları kiralık bir depoda saklamak mümkün. Türkçe karşılığı birçok odadan oluşan bireysel depolama tesisi olan self storage anlayışı Türkiye’de de yaygınlaştı. Depolama alanları oda ve konteynır olarak ayrlıyor. Odaların ebatları 8 metreküp’ten 22.5 metreküpe kadar çıkıyor. Konteynırlı depolama hizmetinde konteynır başına fiyatlar 80 TL ile 185 TL arasında değişiyor. Oda şeklinde sunulan depolarda ise bu ücretler aylık 195 TL’den başlayarak 500 TL’ye kadar çıkıyor. Depolar, kentsel dönüşümden gelenler, yurt dışına çalışmaya gidenler, askere gidenler, boşananlar, koleksiyonerler, evini taşımak zorunda kalanlar için birebir. Ev eşyalarından, ofis eşyalarına, spor eşyalarından hobi araç gereçlerine, arşiv ve koleksiyonlara kadar tüm eşyaları saklayabileceğiniz depolar, sanayi bölgelerinin yanı sıra şehir merkezlerine yakın konumlarıyla da kolaylık sağlıyor. Sadece İstanbul’da 20’den fazla depo bulunuyor.

Haberin Devamı

Başta İstanbul olmak üzere ülkenin pek çok yerinde hizmet veren güvenilir adresler, eşyalarınızı sapasağlam bir şekilde tutmanıza olanak sağlıyor. Böylelikle bugün ihtiyaç duymadığınız fakat yarın ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalarınız güvenli bir ortamda saklanmaya devam ediyor.

Depo hizmetinin kullanımı Avrupa’da yüzde 5, ABD’de yüzde 10 civarında. Türkiye’de ise hedef 6 milyon kişiyi depolarla buluşturabilmek.

İçine neler sığıyor?

8 metreküp hacimli odaya beyaz eşyalar ve yatak odası takımı, 21 metreküp hacimli büyük boy odaya ise beyaz eşyalar, yatak odası takımı, koltuk takımı ve yemek odası takımı sığabiliyor.

Ofis olarak da kullanılıyor

2009’dan beri hizmet veren Depom Depolama Hizmetleri’nden Selda Cabbar, “Depoları genellikle dönemsel olarak taşınmak zorunda kalanlar, kısa süreli depolama yaparak mal satan ticari işletme ve e-ticaret girişimleri, yayınevleri, koleksiyonerler ve yurt dışına çıkan insanlar tercih ediyor. Arşiv veya ofis olarak kullanan insanlar da var.

Haberin Devamı

Bini aşkın kişi depolarımızı kullandı. İstanbul’un yanı sıra Antalya, İzmir, Bursa, Giresun, Hatay’dan bile gelenler oluyor” diyor.