Gazete Vatan Logo

Yaz bitmeden bir cennet önerisi Bördübet Golden Key

Datça Yarımadası’nın Gökova Körfezi’ni kucakladığı bir doğa harikası Bördübet Koyu. Bu koyu masalsı havaya büründüren Golden Key Bördübet size romantizmin doruklarında unutulmaz bir tatil vadediyor.

Yaz bitmeden bir cennet önerisi Bördübet Golden Key

Datça Yarımadası’nın Gökova Körfezi’ni kucakladığı bir doğa harikası Bördübet Koyu. Hatta bu cenneti tam manası ile yaşamanızı sağlayacak bir de otel önerim var: Doğa içindeki özel konumu ve farklı hizmet anlayışı ile Türkiye’nin en özel butik otelleri arasında yer alan Golden Key Bördübet.

Bördübet Koyu, adını savaş yıllarında burada konaklayan İngiliz askerlerine borçlu. Bölgenin sayısız kuş çeşidine ve doğa örtüsüne hayran kalan İngilizler buraya “Birds’ Bed” yani “Kuş Yatağı” ismini vermişler. “Birds’ Bed”, yerel halkın dilinde zaman içinde Bördübet’e dönüşmüş.

Bölgeyi daha da özel bir hâle getiren, masalsı bir havaya bürünmesini sağlayan bir diğer unsur da Bördübet Deresi.

Derenin iki yanına kurulmuş olan Golden Key Bördübet ise, ormanın içinde, görür görmez hayran kalacağınız, böylesine masalsı bir tabiatın içinde konaklamanıza imkân sağlayan bir tesis.

Sebzeler organik bahçeden

Kimisi derenin kenarına, kimisi ormanın yanına kurulmuş müstakil oda ve evlerden oluşan Golden Key Bördübet, tasarımının yanı sıra sunduğu sayısız hizmetle size kesintisiz bir huzur vadediyor.

Haberin Devamı

Yemekler ve mezeler, her gün taze olarak ve çoğu da otelin bahçesinde organik tarımla üretilen sebzeler kullanılarak hazırlanıyor. Kahvaltılarda, henüz toplanmış domates, salatalık, biberlerin; el yapımı reçellerin, yöresel peynir çeşitlerinin yanı sıra civar köylerden getirilen bal, tereyağı, yumurta gibi tazeliğine hasret kalınan yiyecekler sunuluyor. Derede yüzen ördekler, kuğular, kaplumbağalar da keyfinize keyif katıyor.

Otel rüzgar sörfü, Stand- Up Paddling, Sea Kayaking gibi pek çok su sporları imkanı sunuyor.

Yüzmek için havuzu tercih etmezseniz motorlu ya da motorsuz deniz taşıtlarıyla, istediğiniz her zaman, Bördübet Deresi boyunca gidip Golden Key’in harika plajında pırıl pırıl denize girebilirsiniz veya yaya olarak karadan ulaşabilirsiniz.