Gazete Vatan Logo

İlişkide güven çok önemli

Koca Koca Yalanlar dizisinde zengin biriyle evlenip hayatını kurtarmak isteyen Sude’ye hayat veren Tuğçe Karabacak, “Zengin koca ile kurtulduğun şey ne olabilir? Birbirimizi mental olarak yükseltebiliyor olmamız gerekiyor benim için” diyor.

İlişkide güven çok önemli

Koca Koca Yalanlar diziniz hayırlı olsun... Beklediğinize değen bir iş olmuş diyebilir miyiz?

Çok teşekkür ederim. Evet, ben diyebilirim. Ve çok mutluyum, heyecanlıyım. Tüm çektiğimiz sahneler, jenerik karşıma bir bütün olarak çıktığında, izlediğim şeyin beni genel olarak tatmin ettiğini söyleyebilirim.

Neden bu dizide olmak istediniz? En çok neyi sizi heyecanlandırdı ve farklı hissettirdi?

Konusunu, kadrosunu çok beğendim. Yönetmenlerimiz Osman Taşçı ve Burcu Alptekin ile tanıştıktan sonra onlarla çalışmayı gerçekten çok istedim. Güzel bir senaryo ve komedi. Senaristlerimiz çok güzel yazıyorlar gerçekten de. Ama beni en çok heyecanlandıran şey karakterim Sude oldu tabii ki.

Sude hayatınızın rolü olabilir mi?

Şu ana kadar oynadığım roller arasında en dikkat çekeni Sude tabii. Çok önemli ve kilit bir rol. Derinliği var. Sorumluluğu da daha büyük. Hayatımın birçok rolü olacak ve Sude karakteri onlardan biri olabilir, evet.

Sude’yi siz nasıl anlatırsınız?

Sude güzel, zeki bir kız. Geçmişinde ve şimdiki hayatında yaşadığı bir takım travmalar onu problemli bir karaktere dönüştürüyor. Aynı zamanda vizyonu da çok geniş değil, o yüzden intikam duygusu yüksek. Oldukça dengesiz ve cesur, yani kısacası tehlikeli. Aslında tek istediği teyzesi ile yaşadığı o evden çıkmak, Alp ile mutlu bir yuva kurmaktı. Alp’i de gerçekten seviyordu. Alp’in onu söz gününde yüz üstü bırakmasıyla yine bir terk edilmişlik duygusu tetiklendi. İşte bu kırılma Sude’nin - Ahmet ve ailesinin hikayesinin başlamasına sebep oluyor.

Haberin Devamı

Hırslı ve yuva yıkıp, evlenip hayatını kurtarmak isteyen bir kadını canlandırmakla alacağınız yorumlar ve tepkilerden tereddütünüz oldu mu?
Böyle yorumlar alacağımı biliyordum. Ama ne yapalım? Bu “sadece ağaç çiçek böcek çizsin ressamlar” demek gibi bir şey. Böyle karakterler hayatta var. Ve biz onları anlayıp bir karakter çıkartıp izleyicilere sunuyoruz. Buna kafa yoruyoruz. Benim için iyi veya kötü her karakter potansiyel bir yaratım olabilir.
Kurtuluşun zengin kocada araması durumuna siz ne diyorsunuz? Bu konudaki tepki ve tavrınız nedir?
Ben herkesin seçimine ve yoluna saygı duyuyorum. Herkesin kendi hayatı tabii ama zengin koca ile kurtulduğun veya sahip olduğun şey ne olabilir? Bunları düşünmek lazım tabii. Ben özgürlüğüme düşkünüm. Ve karşı cinste aradığım şeylerin maddi ihtiyaçlarımı karşılamasının çok ötesinde olduğunu düşünüyorum. Ben kendimle mutluyum zaten. Bunların ötesinde birbirimizi iki ruh olarak görebiliyor, birbirimize iyiyi ve güzeli hatırlatıyor, birbirimizi mental olarak yükseltebiliyor hayatımıza anlam ve derinlik katabiliyor olmamız gerekiyor benim için.
Aldatılmaktan benzer durumlar yaşamaktan korkuyor musunuz?
Eskiden daha çok korkardım. Şimdi o kadar değil. Her şeyi kontrol edemeyiz, ama kimi hayatımıza alacağımızı seçebiliriz. Ben bu konuda temkinliyim sanırım.
Kendimi geliştirmeyi seviyorum
Hayatınızda biri var mı, ilişkiniz hangi noktalarda her zaman şans verir veya vermezsiniz?
Hayatımda biri yok, hayır. İlişki benim için kolay yaşanabilen veya benim içine kolayca girebildiğim bir durum değil. Bir insanı hayatına almak ve onunla yol almayı seçmek bence sıradan bir şey değil. O yüzden ilişkinin içinde, sevgilim bana bir şey yapıyorsa, onun geldiği yere bakıyorum. Geldiği yer iyi ise yanında olmayı seçiyorum. Aldatılma buna dahil değil tabii ki. Biri seni aldatıyorsa zaten o başta kendiyle ilgili söylemesi gereken bir konuyu senden saklıyordur. Bu şekilde bir ilişki yaşamak güç. Dostluğu kırar. Güven çok önemli.
Oyunculuk kariyerinizin gidişatından memnun musunuz?
Şimdilik memnunum. Bu zamana kadar temkinli sakin adımlarla ilerlediğimi düşünüyorum. Şimdilik istediğim gibi gidiyor.
Meslekteki iddianız ve idealleriniz ne böyle şeyler oluştu mu var mıydı?
İdeallerim tabii var. Kendimi gerçekleştirmek, geliştirmek benim için çok önemli. Çalışmayı seviyorum. Kendimi geliştirmeyi seviyorum. Çünkü bu meslek insanın kendisi ile ilgili de birçok şeyi fark ettiriyor, keşfettiriyor. Kendini deneyimliyorsun. Tüm bunlar aynı zamanda çok keyifli gerçekten de. Onun dışında bir iddiam yok. Hayallerim de bende kalsın.
İnandığım işler yapmak istiyorum
Rol için saçınızı koyulaştırmışsınız. Rol için her zaman değişime açık mısınız? Değişim konusundaki sınırlarınız nedir?
Projeye inanmışsam, oynadığım karakteri destekleyecek her türlü değişime açığım diyebilirim evet. Oynadığım karakterin maddi durumu iyi değilse Ombre’li bir saç pek olmaz değil mi? Bir karakter ortaya çıkarmaya karar verdiysen, bu içeriden veya dışarıdan bir değişim gerektiriyorsa bunun gerektirdiklerini gerçekleştiremeden o karakteri nasıl geçirebiliriz ki izleyiciye?
Bundan sonrası için yapmak istediğiniz neler var?
Şu an Sude’ye odaklanmış durumdayım açık konuşayım. Çünkü dediğim gibi bir hikayesi ve derinliği var. Oradan kopmak istemiyorum. Ama tabii ki yapmak istediğim birçok şey var. Üretebildiğime, kendimi daha farklı deneyimlediğime inandığım işler yapmak istiyorum bir oyuncu olarak. İleride resim sergisi açma gibi bir planım da var.
Hakkındaki yanlışları düzeltti
Hakkınızda yanlış bilinen ve değiştirmek istediğiniz neler var?
Boyum. 1.68 değil, 1.78. Ayrıca Moda ve Tekstil Tasarım’ı değil, Resim bölümünde okudum.

Haberin Devamı