Gazete Vatan Logo

Şehirde adrenalin yüklü adresler

Bayram tatilini adrenalin dolu geçirmek isteyenler için şehirde birçok aktivite mevcut. Bu etkinlikler her yaş çocuğa ve elbette onlara eşlik eden yetişkinlere de uygun.

Şehirde adrenalin yüklü adresler

İşte bayram tatilini İstanbul’da geçirecekler için adrenalin dolu alternatifler:

Forestanbul’da macera dolu bir hafta sonu

Kemerburgaz yolu üzerinde olan Forestanbul Türkiye’nin en büyük açık alan macera ve etkinlik parkı. Bu macera parkında paintball, dev salıncak, serbest atlayış, okçuluk, gökyüzüne merdiven, binicilik, oryantiring tırmanma duvarı ile adranaline doyacaksınız.

Ayrıca, gökyüzüne kadar çıkabileceğiniz salıncaklar, uzun zor tırmanma duvarları, panji jumpingin daha az korkulusu serbest atlayış oyunları sadece yetişkinler için değil çocuklar içinde yapılıyor.

Şile Saklıgöl’de yürüyün

Yeni başlayanlara uygun olarak sakin bölgelerden biri de Şile’ye bağlı Saklıgöl parkuru. Günübirlik yürüyüş için çok uzun yolculuk yapmadan erişebileceğiniz mükemmel doğaya sahip bölgeler arasında yer alıyor.

Tırmanmayı sevenlere

Kadıköy’deki Boulder İstanbul tırmanışa ilgi duyanlar için hafta içi her gün 12:00 - 22:00, hafta sonu 12:00 - 20:00 saatleri arasında eğlenceli bir aktivite ve antrenman imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Melen Çayı’nda rafting heyecanı

İstanbul’a en yakın iki saat mesafe uzaklıktaki Melen Çayı rafting için ideal. Rafting turlarına ister günübirlik, isterseniz de konaklamalı olarak katılabiliyorsunuz.

Kelebeklerle rengarenk bir gün

Doğanın en renkli ve kırılgan canlılarından kelebeklerle iç içe bir güne ne dersiniz? Türkiye’nin ilk kelebek çiftliği geçen yıl Beykoz’da açıldı ve sadece çocuklara değil büyüklere de hitap ediyor. Doğadan koparılmadan burada üretilen kelebekler gelen ziyaretçilerin arasında uçuşuyor, yüzlerini gülümseterek omuzlarına konuyor.

8 bin metrekare de büyük macera

Ağaç tepesi parkurlarından oluşan Xtrem Aventures macera tutkunu aileler için heyecanlı bir seçenek. Survivor’ı andıran ve 14 farklı ülkede faaliyet gösteren bu park, UNIQ İstanbul’da bulunuyor. Farklı zorluklarda üç yüksek ip parkuru ve ormanda gerçekleştirilen zip-line macerası ile aile boyu adrenalin dolu bir gün geçirebilirsiniz.

En iyi gezi rotaları

Balat’ı keşfedin. Eşsiz tarihi evleriyle ve renkli yaşamı ile dizilere bile konu olmuş bu mahalle İstanbul’da gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer almakta.

Haberin Devamı

Sultan Ahmet Camii’ni görün. Eşsiz ve görkemli yapısı ile İstanbul’da görülmesi gereken en önemli yerlerden.

Ayasofya Müzesi’ne göz atın. İstanbul’da gezilmesi gereken en önemli müzelerden biri olan Ayasofya’ya hayran kalacaksınız.

Moda İskelesinde kahvenizi yudumlayın. Farklı bir atmosfer arıyorsanız bu iskeleye de göz atmanızda yarar var.

Kız Kulesi’nde tarihi hissedin. İstanbul’un gözdesini kaçırmayın.