Gazete Vatan Logo

Aşk benim için tahammül demek

2016 Miss Turkey finalistlerinden Sena Çakır, “Yarışma benim için iyi bir tecrübeydi. Sahnedeyken inandığı şeylerin peşinden gidebilecek kadar güçlü bir insan olduğumu hissettim” diyor.

Aşk benim için tahammül demek

Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?

Oyunculuk gerçekte 3 yıl önce ilk dizi projemle başlamış olsa da benim çok kucuk yaşlardan beri içimde büyütüp beslediğim bir hayaldi. Daha çocukken televizyonda izlediğim dizilerden beğendiğim karakterlerin repliklerini ezberleyip kendimce yorumlar ve oynardım. Üniversite yıllarımda gelen dizi teklifiyle ve ailemin beni desteklemesiyle mesleğime ilk adımımı attım.

Kalk Gidelim dizisinde canlandırdığınız Dudu’dan bahseder misiniz? Nasil bir karakter Dudu?

22 yaşında, köyde büyümüş, görünüşte evlilik meraklısı kıskanç bir kız olsa da aslında göründüğünden daha derin bir karakter Dudu. Ben onun iç dünyasını çok iyi alıglayıp keşfettiğimi düşünüyorum. Aslında ona olan hakimiyetimin sırrı da biraz bu. Kıskanç gibi gözüken ama sevdiklerini paylaşmak konusunda sıkıntıları olan bir kız. Saf tarafını olabildiğince gizleyip kendini asla ezdirmeyen, kendi doğrularını varsayan güçlü bir karakter..

Ortak yönleriniz var mı peki Dudu ile?

Dudu gözü kara, tez canli, her istediği hemen gerçekleşsin isteyen, sonunu düşünmeden adımlar atan hırslı bir kız. Ben Dudu’ya gore daha garanticiyim. Atacağım bir adım için 10 kere düşünür 1 kere atarım adımımı. Hırslı değil, azimli ve istikrarlı bir insanım hatta hırsı hiç sevmem diyebilirim. Benzeyen bir yönümüz varsa o da sevdiklerimizi sahipleniyor oluşumuz kesinlikle..

Haberin Devamı

Spor hayatımın bir parçası

Aynı zamanda ritmik jimnastik ile uğraşıyorsunuz...
Doğuştan gelen bir vücut esnekliğim var. 8 yaşında Bandırma’da başladım jimnastiğe. Daha sonra Ankara’da profesyonel olarak 8 yıllık ritmik jimnastik hayatım başladı. Kulüpler arası, şehirler arası, Türkiye şampiyonluğu vs. pek çok yarışmada derecelerim var. Spor hayatımın bir parçası.İleride kendi adıma bir spor okulu açıp imkanı olmayan çocuklarını jimnastik ile tanıştırmak istiyorum.
Aşka kendimi kapatmıyorum
Güzellik sırlarınız neler?
Sette her gün makyaj yapıldığı için cildimiz çok yoruluyor maalesef. O yüzden işim bittiği an makyajı cildimde tutmamaya özen gösteriyorum. En olmazsa olmazım nemlendirici kremim. Cildimi mutlaka sabah-akşam nemlendiriyorum.
Aşkın tanımı sizce ne?
Aşkı sözcüklere döküp tanımlayabilmem mümkün değil.. Ama tahammül diyebiliriz. Sanırım hayatının sonuna kadar seve seve tahammül edebileceğin kişiye aşıksındır. Aşka kendini kapatan bir insan değilim.
Ruh halime göre giyinirim
Modayı takip ederim hatta ilgim de var ama her bulduğumu moda diye üstüme geçirmem. Çok beğendiğim bir tarzın bile bana yakışmadığını düşünüyorsam kullanmam. Ruh halime göre kendi tarzımı yaratırım.
Miss Turkey benim dönüm noktam oldu
Miss Turkey’de yer almak nasıl bir duyguydu? Nasıl hissettiniz?
Miss Turkey’de yer almak benim için kendimi kanıtlayabilmiş olmanın verdiği mükemmel bir hazdı... Sahnede inandığı şeylerin peşinden gidebilecek kadar güçlü bir insan olduğumu hissettim.
Miss Turkey’den sonra hayatınız nasıl değişti?
Miss Turkey dönüm noktası oldu. Bu yarışmayla neler başarabileceğimi herkesten önce kendime kanıtladım aslında. Ajansım ile birlikte doğru insanlarla ve emin adımlarla mesleğimde ilerliyorum.

Haberin Devamı