Gazete Vatan Logo

Booking’e kapı yine kapalı

Türkiye’deki faaliyetleri durdurulan Booking.com ile ilgili ‘haksız rekabet’ davasında, davalı tarafın teminat karşılığında ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına ilişkin yaptığı talep reddedildi.

Booking’e kapı yine kapalı

Türkiye’de faaliyetleri mahkeme kararı ile durdurulan ve 1 yılı aşkın süredir kapalı olan Booking.com’a kapılar yine kapandı.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen, booking.com ile ilgili “haksız rekabet” davasında gelişme yaşandı. Davalı booking.com hakkında verilen ihtiyati tedbir kararının mahkeme tarafından belirlenecek bir teminat karşılığında kaldırılmasına ilişkin yaptığı ikinci talep, mahkemece reddedildi.

Rapor ulaşmadı

Mahkemenin kararında, teminat karşılığı tedbir kararının kaldırılmasının bu aşamada mümkün olmayacağı belirtilerek, bilirkişi raporunun beklenmesi gerektiği, varsa zararın rapor ile belirleneceği vurgulandı. Söz konusu kararın gerekçesinin de yazıldığı ve yeniden istinafa gönderileceği belirtildi. Bu arada, İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, bilirkişi raporunun beklendiği ancak raporun henüz mahkemeye ulaşmadığı öğrenildi.