Gazete Vatan Logo

Erdoğan Brüksel'de!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesine katılmak için bugün sabah saatlerinde Brüksel'e gitti. İlk kez NATO'nun yeni karargah binasında yapılacak toplantıya giden Erdoğan'a eşi ve bakanların yanısıra MHP milletvekilleri de eşlik ediyor

Erdoğan Brüksel'de!

Yeni kabinesini açıklayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e hareket etti. Yenişafak'ta yer alan haber göre; NATO zirvesinde Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, MHP İstanbul Milletvekilleri Cemal Çetin ve İsmail Faruk Aksu eşlik edecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı BaşkanI Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "TUR" ile saat 09.30'da Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti. Brüksel'de, 11-12 Temmuz'da gerçekleştirilecek 'NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı' ilk kez NATO'nun yeni karargah binasında yapılıyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "TUR" ile TSİ 13.10'da Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi.

Başkan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Ercan Topaca ve diğer ilgililer uğurladı.

Haberin Devamı

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, MHP İstanbul Milletvekilleri Cemal Çetin ve İsmail Faruk Aksu da Brüksel'e gitti.

İLKLER YAŞANACAK

Erdoğan'ın kabinesinden bazı isimler de NATO zirvesinde ilkleri yaşayacak.

Buna göre daha önceki NATO zirvelerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral sıfatıyla katılan Hulusi Akar, bu yıl gerçekleşecek NATO zirvesinde Milli Savunma Bakanı olarak hazır bulunacak.

Berat Albayrak da Hazine ve Maliye Bakanı sıfatıyla ilk kez zirveye katılacak.

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler de Genelkurmay Başkanı sıfatıyla ilk kez NATO Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyetinde yer alacak.

Erdoğan da bu kapsamda yeni sistemin ilk kabinesinden bazı isimlerle toplantı çerçevesinde temaslarda bulunacak, ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Ayrıca Erdoğan'a eşlik edecek Milli Savunma Bakanı Akar'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da görüşmelere katılması bekleniyor.

Haberin Devamı