Gazete Vatan Logo

TANAP stratejik önem arz ediyor

Yemin töreninin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan’a yapan Başkan Erdoğan, önemli mesajlar verdi. FETÖ’yle mücadelede verdiği destek için Aliyev’e teşekkür eden Erdoğan, Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyan TANAP projesine vurgu yaptı

TANAP stratejik  önem arz ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemin ilk yurt dışı gezisini Azerbaycan’a yaptı. Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ortak basın toplantısında ilk konuşmayı Aliyev yaptı. “Türkiye Azerbaycan birliği dostluğu bölgesel istikrar için çok önemli” diyen Aliyev şunları söyledi: Biz dostuz kardeşiz. Cumhurbaşkan Erdoğan’ın seçilmesinin ardından ilk olarak buraya gelmesi de bunu gösterir. Aliyev’in ardından Başkan Erdoğan söz aldı. Erdoğan, şu mesajları verdi…

İLK ZİYARET: 24 Haziran seçimlerinden sonra dün Cumhurbaşkanı olarak yeminimizi yaptık. Bizden önce milletvekili arkadaşlarımız yeminlerini yaptılar. Cumhurbaşkanı olarak yeminimi yaptıktan sonra da iş olarak kardeş, dost Azerbaycan’ı ziyaret etmek suretiyle görevimizi ifa etmek istedim. Türkiye-Azerbaycan ilişkilerimiz tek millet, iki devlet anlayışında pekişiyor. Oraya bağlı olarak bugüne kadar bu işi getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz.

Haberin Devamı

TANAP PROJESİ: Özellikle enerji konusunda gerek TANAP Projesi bizi ciddi bir şekilde ilgilendiriyor ve stratejik önem arz ediyor. Eskişehir’de attığımız adım önemliydi. Azerbaycan’ın Aliağa’da yaptığı yatırım çok önemlidir ve bu yatırımı çok daha ciddi geliştirme olanağını sonbaharda hayata geçireceğiz. Gösterilen ev sahipliğine teşekkür ediyorum. Bunlar aramızdaki kardeşlik duygularının ne kadar geliştiği konusunu gösteriyor.

SAVUNMA SANAYİ: Türkiye Savunma Sanayii’nde muhtaç bir milletken ihtiyaçlarının büyük bir kısmını kendi karşılar hale geldi. Savunma sanayisinde ihracatı artıran bir Türkiye var. Bunu kardeş ülkelerle çok daha farklı bir şekilde paylaşalım istiyoruz.

ALİYEV’E TEŞEKKÜR: FETÖ ile mücadelede verdiği destek için Aliyev’e teşekkür ediyorum. (FETÖ ile mücadele) Gerek İlham kardeşimizin buradaki hassasiyeti gerekse bizde bulunup da Azerbaycan aleyhine faaliyette bulunanlara yönelik karşılıklı koordinasyonumuz birçok şeyin hallini arka arkaya getirdi. Maarif Vakfımız ile inşallah Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yapacakları çalışmayla buradaki sıkıntıyı, açığı da süratle giderme fırsatını bulacağız.

Haberin Devamı

KARABAĞ SORUNU: Dağlık Karabağ meselesini hiç bırakmadık hep üzerine gittik. Malum Nahçivan ile karayolu arasında sıkıntılar aşılmış durumda. Gerekirse demiryolu inşa edilebilir.