Gazete Vatan Logo

Yeni sistemin ilk KHK'ları yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kararnameleri yayımlandı. Kararnameler ile Cumhurbaşkanlığı'na bağlı yeni kurullar, bakanlıkların yeni teşkilat yapıları belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan bir diğer karara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'daki seçimlerden sonra yurtdışına yapacağı ilk ziyaretlerde kendisine vekalet edecek isim konusunda oldu.

Yeni sistemin ilk KHK'ları yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair üç ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına ve bakanlıklara atananların yer aldığı liste de Resmi Gazete'de yer aldı.

YENİ GENELKURMAY BAŞKANI: YAŞAR GÜLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan bir diğer karara göre Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yerine Orgeneral Yaşar Güler atandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay 2. Başkanlığı'na da Korgeneral Metin Gürak atandı.

OKTAY, ERDOĞAN'A VEKALET EDECEK

Resmi Gazete'de yayımlanan bir diğer karar da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'daki seçimlerden sonra yurtdışına yapacağı ilk ziyaretlerde kendisine vekalet edecek isim konusunda oldu. Buna göre Erdoğan'a Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay vekalet edecek.

Ayrıca kararnameye göre Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması halinde yenisi seçilinceye kadar en yaşlı Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu göreve vekalet edecek.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE 9 YENİ KURUL

1 numaralı kararnamede Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 9 kurul oluşturulmasına ilişkin karar yer aldı. Cumhurbaşkanının başkanlık edeceği ve en az 3 üç üyeden oluşacak olan bu kurullar şöyle:

1- Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu,

2- Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu,

3- Ekonomi Politikaları Kurulu,

4- Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu,

5- Hukuk Politikaları Kurulu,

6- Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu,

7- Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu,

8- Yerel Yönetim Politikaları Kurulu,

9- Sosyal Politikalar Kurulu.