Gazete Vatan Logo

13 ayda 200 milyon dolar borç ödedik

TMSF kayyumunda yönetilen Boydak Holding’in CEO’su Baki Ertekin, 13 ayda 200 milyon dolar borç ödediklerini açıkladı. Ertekin, “Her şey kontrol altında” dedi

13 ayda 200 milyon dolar borç ödedik

TMSF kayyumunda yönetilen Boydak Holding’in CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Boydak Holding’in çalışmaları hakkında son bilgileri paylaştı.

Şirketin kötü yönetildiğine ilişkin iddialara yanıt veren Ertekin, TMSF olarak holdingi devraldıklarında banka hesaplarında 145 milyon dolar olduğunu belirterek, “O 145 milyon dolar olan rakam bugün 77 milyon dolara indi. Son 13 ayda 200 milyon dolar borç ödedik. Birileri bir yerlerden konuşuyorlarmış. ‘Ben bu şirketi 145 milyon dolar nakitle verdim. Şimdi 95 milyon dolara inmiş. Kötü yönetiyorlar’ diyorlarmış. Söyleyeceğim tek bir şey var. Senin ve senin güruhunun tamamının bir araya gelip hayalini bile kuramayacağı şekilde bu şirketi iyi yönetiyoruz. Sen hayalini kuramazsın, biz onu gerçek yaptık yönetiyoruz” diye konuştu.

Eğer 15 Temmuz olmasaydı Boydak Holding’in 2 tane şirketinin yanlış yatırımlarından dolayı büyük krizlerin eşiğinde olduğunu anlatan Ertekin, şunları söyledi:

2 şirket batıyordu

“Bir tanesi Boydak Enerji, diğeri de maalesef HES. Geçmiş siyasetçiler hep ‘Enkaz devraldık’ derlerdi ya. Ben de güler geçerdim. Hakikaten bazen enkaz devralınıyormuş. Mali tablolar ortada. İstediğiniz bağımsız denetçiyi getirin Boydak Enerji ile HES Kabloyu konuşalım. Bir adam her sıkıldığında kredi çeker mi? Her sıkıldıklarında kredi çekmişler. Kayyum döneminde alınan tek bir kredi var, o da geçmiş dönemde alınan kötü kredilerin işletme sermayesi olarak kullanılması adına 50 milyon TL’lik bir rotatif kredi alındı.”

Haberin Devamı

İlk bilançoyu aldıklarında paniklediklerini ancak şu anda iyi bir yerde olduklarını ifade eden Ertekin, şöyle devam etti: “Gönül isterdi ki bankalardaki paralarımıza dokunmadan bu borcu yapılandırabilseydik, uzun vadeye yayabilseydik... Bugün çok iyi durumdayız. Kur bizim lehimize çalıştı. Her şey kontrol altında. Paniklemeyi gerektirecek bir durumumuz yok. Bize miras kalan borçların yüzde 80’ini temizledik, yatırımların hepsini tamamladık.”

Kayseri’nin ilk üçüyüz

Alpaslan Baki Ertekin, ticari faaliyet yürüttükleri için görünür olmalarının önemine değinerek, “Kayseri’nin en önemli markası Kayserispor sonra Erciyes sonra da Boydak Holding’tir. Ben Kayseri’nin ilk üçüyüm. Ben Kayseri ekonomisinin yarısıyım. Kayserispor’un formasında elbette ben olacağım, ben olmayacaksam kim olacak?” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme kararı çıkmadan satış söz konusu değil

Boydak Holding’in bu yıl satılacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Alpaslan Baki Ertekin, şu açıklamayı yaptı: “Mahkeme süreci sonuçlanmadı. Kimin malını satıyorsunuz? Biz burada kayyumuz. Devlet ve mahkemeler bize ‘Ben bir karar vereceğim, ben o kararı verene kadar bu malın sevk ve idaresini basiretli bir tacir gibi sen yapacaksın’ dedi. Daha yerel mahkemenin kararı bile açıklanmadı. Yerel mahkeme kararından sonra bu işin Yargıtay süreci var, üst mahkeme süreci var. Belki Anayasa Mahkemesi’ne götürecekler. Yargı yollarının tamamı tükenmeden böyle bir şeyin gündeme gelmesi düşünülemez. ‘Müsadere kararı çıkar ve ondan sonra ne yapacaksınız?’ derseniz, benim bir planlamam var. A planı da B planı da elbette var.”

Haberin Devamı

Ar-Ge’ye yatırım yaptık

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, 2018 yılının 2’nci çeyrek sonuçlarını da açıkladı. Holding olarak Ar-Ge yatırımlarına önem verdiklerini kaydeden Ertekin, “Hem mobilya grubundaki şirketlerimiz hem de tekstil grubunda özellikle Boyteks, gerçekten kendi alanlarında en iddialı şirketler. Kan dolaşımını hızlandıran yatak kumaşı yaptık. Yazın serin tutan, kışın ısıtan yatak kumaşı yaptık” dedi.