Gazete Vatan Logo

Anıtkabir sevdası

Türkiye sevdalısı Tesla CEO’su Elon Musk, pazara hızlı giriş yapacak. İstanbul’dan sonra Ankara’da da showroom için yer bakıyor

Anıtkabir sevdası

Elektrikli otomobil devi Tesla, Türkiye’ye hızlı girdi. Ülkemize büyük önem verdiğini her fırsatta dile getiren Tesla CEO’su Elon Musk, İstanbul’dan sonra Ankara’da da yer bakıyor. Şirket büyük potansiyel olarak gördüğü Ankara’da hem showroom hem de servis açmak için araştırmalar yapıyor. Tesla bu yıl sonuna doğru İstanbul’da Zorlu Center’da açmayı planladığı showroom’dan sonra Ankara’ya girerek Türkiye operasyonlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Hatırlanacağı üzere uzun süredir Türkiye’ye gelmesi beklenen Tesla’nın müjdesini VATAN vermişti. Elon Musk da bu yıl Türkiye’de faaliyete geçeceklerini Mayıs’ta resmen duyurdu. ABD’li girişimci, Twitter’dan “Bu yıl içinde Tesla’yı Türkiye’de piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Ülkenizi seviyorum ve piyasaya sunarken bizzat orada olacağım” ifadelerini kullanmıştı.

Musk’ın 2018’de Türkiye pazarına girmeyi planladıklarını açıklamasının ardından iş ilanları çıkmaya başlamıştı. İş ilanlarıyla birlikte şirketin yeri de ortaya çıktı. Tesla’nın kendi web sitesi ve Linkedin üzerinden İstanbul için verdiği iş ilanlarına başvurulduğunda satış mağazasının lokasyonu Zorlu Center olarak gözüküyor.

Haberin Devamı

Tesla, Model S ve Model X’e göre daha makul fiyatlı Model 3 ile Türkiye’ye hızlı giriş yapmayı hedefliyor. ABD’de fiyatı 35 bin dolardan başlayan Model 3, 1 Nisan 2016’da tanıtılıp 1.000 ön ödemeli rezervasyonlarla satışa çıktı. Model 3’e 1 ay içinde 400 binden fazla sipariş geldi. Model 3’ün fiyatının yaklaşık 70 bin euro olacağı tahmin ediliyor.

250 BİN $

250 bin $’a satılan Roadster, 2020’de yola çıkacak.

Atatürk’ü unutmadı

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, ‘Hedef Mars’ diyerek SpaceX ile uzay seyahatlerinin seyrini değiştirmeye çalışan Elon Musk, geçen yıl Kasım ayında Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Musk’ın görüşmeden sonra Anıtkabir’i ziyaret ederek buradan iki kare paylaşması büyük takdir topladı.