Gazete Vatan Logo

Gözü yükseklerde

Opel Türkiye binek otomobildeki atağını SUV segmentine taşıyacak. Markanın satışları içinde SUV’ların payı yüzde 20’ye çıkacak. İlk elektrikli modeli Corsa seneye gelecek

Gözü yükseklerde

Türkiye’de SUV modellerin pazar payı rekor seviyeye çıktı. Yılın ilk 5 ayında binek oto satışları yüzde 2 daralırken, SUV pazarı yüzde 19 büyüdü. Geçen yılın ilk 5 ayında 39 bin 893 adet SUV satılırken, 2018’in aynı döneminde bu sayı 47 bin 531 adede çıktı. Pazar payı da yüzde 16.6’dan yüzde 20.3’e yükseldi. Avrupa’da yüzde 33.3’lük pazar payına ulaşarak en hızlı büyüyen segment olan SUV’ların yakaladığı ivmeyi yeni modellerle devam ettirmesi bekleniyor.

Türkiye’de SUV sınıfında iddiasını artırmak isteyen markalardan biri de Opel. SUV’ların hızlı yükseliş trendinde olduğunu söyleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “SUV’ların binek oto satışları içinde payının yüzde 20 olduğunu görüyoruz. 2006’da 20 bin adetlik satışla otomobil pazarından yüzde 5.5 pay alıyordu. Bu yükseliş trendinin süreceğini öngörüyoruz” dedi.

SUV segmentinde Mokka X, Crossland X ve Grandland X’le yer aldıklarını belirten Keklik, şöyle devam etti: “Mokka X, 2012’den bugüne kadar Avrupa’da 700 binden fazla sattı. Grandland X ve Crossland X’in de kısa sürede 200 binlik satışa ulaşması müşterilerimizin bu modellerimizi de beğeniyle karşıladığının net bir göstergesi.”

Haberin Devamı

Düşük hacimli motorlar avantajımız

İlk 5 ayda Opel satışları içinde SUV’ların pazar payının yüzde 15 seviyesinde gerçekleştiğinin altını çizen Özcan Keklik, orta vadede hedeflerinin yüzde 20’ye ulaşmak olduğunu aktardı. SUV modellerinde yer alan düşük hacimli motorların kendilerine avantaj yarattığına dikkat çeken Keklik, bu sınıfta da iddialı olacaklarını ekledi.

2019’da elektrikleniyor

Fransız PSA Grubu bünyesine katılan Opel, açıklanan PACE! planı doğrultusunda elektrikli modelleri piyasaya sunmayı hedefliyor. Opel Türkiye’de elektrikli araçlarla müşterilerini buluşturacak. Şirket B sınıfının önemli oyuncularından Corsa’nın elektriklisini 2019’da satışa çıkaracak. Bu modeli 2020’de Plug-ih Hybrid Grandland X takip edecek. PACE! planına göre Opel 2020’de 4 elektrikli aracı tüketicilerle buluşturacak. Marka 2024 yılı itibariyle tüm modellerinde elektrikli seçenekler sunacak.

Haberin Devamı