Gazete Vatan Logo

Bir şartla bırakırım

CHP’li Muharrem İnce, Erdoğan’ın ‘Birinci çıkamazsan siyaseti bırakır mısın’ çağrısına yanıt verdi: Bırakırım bay bay Recep ama bir şartla. Benim karşıma bir televizyona çık, tartışalım. O zaman söz...

Bir şartla bırakırım

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ordu’da vatandaşlara seslendi. Erdoğan’ın Diyarbakır mitingine yönelik eleştirilerine görüntüleriyle cevap veren İnce şöyle konuştu: Size hiç yalan söylemeyeceğim. Erdoğan gibi yapmayacağım, Diyarbakır mitinginde ‘Kimsenin elinde Türk bayrağı yok’ diyor. Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz, sen nasıl bir yalancısın ya. Bu ne? İstihbarata sormuş alana gelen herkes HDP’liymiş. M, İ, T. MİT; bu Muharrem’i İzleme Teşkilatı, bu işe mi yarıyor? Sana o MİT doğru cevap vermemiş, o meydanda AK Parti’li kardeşlerim vardı. Bu nasıl bir mantık? MİT’in görevi mi bu? Nereden biliyorsun sen, herkesi Türkiye’de fişledin mi? Nereden biliyorsun HDP’ye oy verdiğini? Fişli mi onlar? Bu ülkenin istihbaratı benim mitinglerimi mi takip ediyor? Sen yanındaki 5 tane yaveri bile doğru düzgün seçememişsin, yaverin bile FETÖ’cü çıktı, bana istihbarattan bahsediyorsun. Darbeyi eniştesinden öğrenen adam, istihbarattan bahsedemez. Bana bunları söylemez.

Kaçak güreşme, kaçma

Erdoğan’ın ‘Bay Muharrem’ sözünü de hatırlatan İnce ‘Bir şey daha demiş. ‘Bay Muharrem’ diyor bana. Bay bay bay Recep, bay bay. ‘Bay Muharrem sen birinci çıkamazsan siyaseti bırakır mısın?’ diyor. ‘Bay Kemal de rahatlasın’ diyor. Kemal Kılıçdaroğlu rahat, rahatsız olan sensin. Daha maça yeni başladık. Bırakırım bay bay Recep ama bir şartla. Benim karşıma bir televizyona çık, tartışalım. O zaman söz. Kaçak güreşme, kaçma. Bak her yerde ‘Ben ustayım’ diyorsun. Bana da ‘Çırak’ diyorsun. Sen nasıl çakma ustasın ki çıraktan kaçıyorsun’ dedi.

Haberin Devamı

İnce, Cumhurbaşkanı olunca OHAL’in 48 saat içinde kaldırılacağını, her mahalleye kreş açacağını, hiçbir sınavdan ücret alınmayacağını, en büyük 3 projesinin olduğunu da belirterek ‘Benim en büyük 3 projem; huzur, barış, mutluluk. Başı açık kapalı yok, sağcı-solcu yok. Türk- Kürt yok. Alevi- Sünni yok, 81 milyonu barıştıracağız. Ben televizyonlara tek çıkmayacağım. Çıktığım zaman Ordu Üniversitesi’nin gençleri gelsin onlarla tartışacağız. Mesela fındık üreticileriyle birlikte çıkacağım. Bir akşam besicilerle çıkacağım. Milletin huzurunda çanak soru sormak yok. Türkiye’yi bu korku, bu güvensizlik, bu gelecek korkusunu atacağız bir kenara’ dedi.

Haberin Devamı