Gazete Vatan Logo

UBER yasağı turizmciyi vurdu

Turizm belgesi ile taşımacılığa yönelik alınan kararların turizmciyi de etkilediğini söyleyen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Turisti biz getiriyoruz. Onları biz taşıyacağız” dedi

UBER yasağı turizmciyi vurdu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) turizm belgesi ile taşımacılığa getirdiği yaptırımlarda sınırların doğru çizilmesi gerektiğini belirterek “Turizmciler olarak turistlerin taşımasının engellenmesine karşı çıkacağız. Turisti biz getiriyoruz. Onları biz taşıyacağız” dedi.

Özellikle son dönemde UBER tartışmalarıyla gündeme gelen “taksicilik faaliyetlerinin Seyahat Acentaları Birliği belgesiyle yapıldığı” iddialarına değinen Bağlıkaya, şöyle konuştu:

“Seyahat acentesi belgesiyle taksicilik yapılamaz. Yapanları tespit ettiğimizde zaten belgelerinin iptali için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dosyalarını sevk ediyoruz. Taksici arkadaşlarımızın gönülleri rahat olsun. Belgemiz kullanılarak taksicilik yapılmasına zaten müsaade etmiyoruz. Varsa tespitleri bize ihbarda bulunabilirler. Bütün bölge yönetimlerimiz de bu konuda uyarılmış vaziyette.”

Turisti biz taşırız

Bağlıkaya, İBB UKOME tarafından turizm belgesi ile taşımacılığa yönelik alınan yeni kararlara da tepki gösterdiklerini anımsattı. UBER’le ilgili şikayetler sonrasında alınan bu kararlarla getirilen yaptırımların, turizmcileri de etkilediğine dikkati çeken Bağlıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Turizmciler olarak turistlerin taşımasının engellenmesine de karşı çıkacağız. Turisti biz getiriyoruz. Onları biz taşıyacağız. Dolayısıyla buradaki sınırlarımızı doğru çizmemiz lazım. Biz kimsenin ekmeğine, mesleğine müdahale eden bir hareket içinde değiliz, tam tersine onları üzerimize düştüğü biçimde koruyoruz. Ama buralardaki bulanık alanlardan faydalanıp, tutup da bizim turistimizi taşıyacak bir noktaya gelirse iş, biz buna şiddetle karşı çıkarız, müsaade de etmeyiz. Yasal olarak onları taşımak bizim hakkımızdır. Turisti seyahat acentesi taşır. Çünkü tur ve transfer, seyahat acentesinin münhasır hizmetidir. Mesleki olarak kırmızı çizgimiz budur.”

Haberin Devamı

Bayramda 1 milyon kişi seyahat edecek

Ramazan Bayramı’nın özellikle kısa olması ve seçim dönemine denk gelmesi sebebiyle turizmciler açısından büyük bir beklenti yaratmadığını aktaran TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Kurban Bayramı daha uzun olacak. Turizmciler yerli turist açısından oraya biraz daha fazla bel bağladılar. Tabii Ramazan Bayramı’nda da iç turizm hareketinin 1 milyona yaklaşacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı