Gazete Vatan Logo

Operasyon başladı

Erdoğan Kandil’e operasyonların başladığını açıkladı. ‘20 uçağımızla 14 hedefi yok ettik. 20 uçak gittiler, vurdular, döndüler’ dedi

Operasyon başladı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan dün Niğde’de vatandaşlara seslendi. Terörle mücadele mesajları veren Erdoğan ‘Şehitlerimizin mübarek kanlarını asla yerde koymadık. Cudi’de var mıyız, Bestler Dereler’de var mıyız? Afrin’de var mıyız? Bu Bay Kemal ne dedi? Afrin’e girmeyin. Bay Muharrem ne dedi, Afrin’de ne işiniz var. İşte Ömer Halisdemir’imiz ne yaptı, hain olan o Semih Terzi’yi alnından indirdi. Vatan hainlerinin hakkı oydu. Halisdemir’imiz şehit oldu, makamların en yücesine ulaştı’ dedi.

Erdoğan, beklenen Kandil operasyonu ile ilgili ‘Teröristler nereye saklanırsa saklansın, biz ne Muharrem’e bakarız, ne Kemal’e bakarız. Biz bildiğimize bakarız. Şu ana kadar Afrin’de 4500’ün üzerine çıktık. Kuzey Irak, Kandil, Sincar demiştim ya hatırlayın. Oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 hedefi yok ettik. 20 uçak gittiler, vurdular, döndüler. Bataklığın büyüğünü kurutacağız’ ifadelerini kullandı.

‘İnlerini başlarına geçirdik’

Erdoğan ‘Reis bizi Kandil’e götür’ sözlerine ‘24 Haziran bir hallolsun, gerek olursa önce ben, ardımdan siz’ şeklinde yanıt verdi. Erdoğan ‘Cudi’de, Gabar’da, Kato’da teröristlerin inlerini başlarına geçirdik. Bu Bay Muharrem’den, Bay Kemal’den terörle mücadele ile ilgili bir şey duydunuz mu? Onların terör diye bir derdi yok. Bay Kemal terörün destekledikleri ile Ankara’dan İstanbul’a yürüdü’ dedi. Yerli otomobil hakkında da konuşan Erdoğan ‘Otomobili, Erdoğan 20 yıl geriden takip ediyor diyor. Sen ne diyosun ya. Tesla diye bir firma var. Sahibi Elon beni ziyaret etti. Bizi benzinli araba üreteceğiz sanıyor, biz akülü, elektrikli arabalarla uğraşıyoruz. Ama bu anlamaz, anlayana kadar da 24 Haziran gelir. Vaktim olursa 24’ünden sonra sana bir ders veririm’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bunlar yıkım ekibi’

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Bay Kemal çıkmış konuşuyor. OECD’de 7,4 büyüme ile 1. olduk. G-20’de 2. olduk. Çıkmış soruyor, 7,4 büyüme sizin ceplerinize yansıdı mı? Bay Kemal senin aklın alıyor mu? Büyüme nedir bir öğren. Danışmanlarına sor. Rantiye dediğin sınıfa da yansır, çiftçiye biz bu parayı nereden veriyoruz Bay Kemal. Çiftçilikle uğraşanlara yüzde 50-80 arası hibe veriyoruz bunu nereden veriyoruz Bay Kemal? Eğer küçülen bir ülke olsak bunları yapabilir miydik? Bunlar yıkım ekibi. Biri havalimanı ile diğeri şehir hastaneleri ile uğraşıyor. Bunlar ne cins ya, hale bak. TİKA’yı kapatacakmış, TİKA neyle uğraşıyor? Ya bunlara mı kaldı bu ülke? Dünyanın hangi ülkesinde böyle muhalefet var. Bay Muharrem ile Bay Kemal kıraathaneleri oyun oynama yeri zannediyor. Bay Muharrem pastahane değil he, kıraathane. Kumarhane değil, kıraathane Bay Muharrem. Öyle bir şey açsak dört takla atarsınız. Bay Muharrem sürekli kekten bahsediyor, sana da bir kek veririz ne olacak yani.

Haberin Devamı

Biz Kandil’e ilerledikçe İnce’yi efkar basıyor

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Bursa’daki mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi. Kandil’e düzenlenen hava saldırısına değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Yahu siz bugüne kadar terörle mücadeleye yönelik meydanlarda bir cümle kullandınız mı? Yahu siz zaten teröristlerle beraber yürüyorsunuz. Ankara’dan İstanbul’a terör örgütünün destekledikleriyle beraber yürümediniz mi? Askerimiz Kandil’e ilerledikçe Muharrem’i efkar basıyor. Anlaşılan buna sadece Amerika’dan değil, Kandil’den de bizi kurtar diye telefonlar geliyor. Cumhurbaşkanı adayı değil sanki telefon operatörü.

Haberin Devamı

İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul’u yapacağız!
Erdoğan, Büyük Bursa İftarı’nda konuştu: Kanal İstanbul’u CHP istese de istemese de yapacağız...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Atıcılar Atletizm Sahası’nda iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Kanal İstanbul’a karşı çıkan CHP’ye ‘İsteseniz de yapacağız, istemeseniz de’ diyen Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

Korkaklar zafer anıtı dikemez

Milletimiz bizi sağolsun hiç yalnız bırakmadı. Yatırımlar konusunda hep bizi destekledi. Biz büyüdükçe karşımıza çıkan engeller arttı. Öyle ki işi darbe girişimine kadar getirdiler. Sandılar ki biz korkup kenara çekileceğiz, meydanı da bu korkaklara bırakacağız. Milletimizle birlikte tüm bu saldırıları göğüsledik. Çünkü biz şunu biliyoruz korkaklar zafer anıtı dikemez.

Kapımızı kapatamayız...

2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla yürümeye devam ettik. Bölgemizde ve dünyada sözü dinlenen bir güç haline gelme yolunda mücadelemizi sürdürdük. Balkanlar ve Rumeli’den Kafkaslara kadar gönül coğrafyamızın her köşesindeki kardeşlerimizle daha güçlü bağlar kurduk. Suriye’de Esed zalimi, diktatörü var. Bize sığınmak durumunda kalan Suriyeliler kardeşlerimizdir. Kardeşlerimize kapıyı kapatabilir miyiz?

Menderes asıldı, sesleri çıkmadı

Bu ülkede o tek partili dönemde bizim ezanımızı dahi Türkçeye çeviren o CHP’liler yokmuydu, çevirmediler mi? Rahmetli Menderes ezanı aslına döndürdü, onu ipe getirdiler. Rahmetli Menderes ipe giderken bunları sesi çıkmadı. Biz bu işi gerçek demokrasi ile aslına döndürüyoruz. Türkiye’nin potansiyelini harekete geçirip üretime, ihracata, istihdama dönüştüren bir iktidar olduğumuz gibi aynı zamanda demokrasiyi de gerçek demokrasiye dönüştürerek bu ülkede beraberliği dayanışmayı biz tesis ettik.

2021’de seri üretim

Biz şimdi ‘yerli, milli otomobil’ diyoruz. Yerli, milli otomobilde karşımıza kim çıkıyor, CHP. Ne diyor? ‘Bu Erdoğan, 20 sene geriden takip ediyor.’ diyor Bay Muharrem. Bak sen daha çıraksın, çırak. Senin bizim hangi otomobili yaptığımızdan haberin bile yok. Biz elektrikli otomobil yapacağız Bay Muharrem. Yerli otomobilin 2019’da prototipi hazır olacak, 2021’den itibaren seri üretim başlayacak.

Kanal İstanbul’u yapacağız

Bu ülkede sınır ötesi operasyonlardan sadece teröristler rahatsız olur. Bir de bay Kemal bay Muharrem rahatsız olur. İHA yapılır karşı çıkarsınız, SİHA yapılır karşı çıkarsınız. Kanal İstanbul’u yaptırmayız.’ diyorlar. Yapacağız. İsteseniz de yapacağız, istemeseniz de yapacağız.

Okuma kültürünü artıracağız

Kıraathane, okuma evi demektir. Amacımız buralara gençlerimizi, insanlarımızı doldurarak okuma kültürünü artırmaktır. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi kuracağız, 5 milyon cilt kitap olacak. Çay, kek, kahve, internet hepsi ücretsiz olacak bu kütüphanelerde. İstanbul Rami Kışlası’nı da ‘Millet Kıraathanesi’ne dönüştüreceğiz, orada 7 milyon cilt kitap olacak.

Haberin Devamı