Gazete Vatan Logo

Emre’nin arkasındaki ‘sakallı’ kim?

Katliamin lideri Emre’yi “sakallı” birinin yönlendirdiği iddia edildi. ’Para garantisi’ verdiği öne sürülen zanlı için harakete geçildi

Malatya’da Zirve Yayınevi’nde 3 Hristiyan’ın öldürülmesi olayına karışan sanıkların mahkemede verdikleri ifadelerden saldırıyla ilgili yeni detaylar çıkıyor. İşte yayınevinde suçüstü yakalanan 4 gencin ifadelerindeki ortak noktalar: “Emre sürekli sakallı bir kişiyle görüştüğünü söylüyordu. Birlikte çalışması durumunda para garantisi veren şahsın kendisini götürdüğü evde gösterdiği belgelerde bazı terör örgütleriyle ilgili bilgiler gördüğünü, ancak görüştüğü bu kişiyi daha sonra kaybettiğini, misyonerlikle ilgili bilgi topladığını anlattı.

”Size ben sıkarım”
Emre, bize düşüncelerini anlatınca kendisinden ayrılmaya karar verdik. Bizi Emre yönlendirdi. Ayrılmak isteyince, bize ’Artık sizi biliyorlar. Dönüşünüz yok. Sizi bilenler bir şey yapmayacak olsa bile ben size gelir sıkarım (kursun), ailenize zarar veririm. Olay 16 Nisan’da olacak’ dedi. Sonra 18 Nisan’a alındığını söyledi.” Mahkemenin serbest bıraktığı 6 zanlının verdiği ifadeler de açıklandı:

Kürşat Kocadağ: “Bana gözcülük yapmamı teklif etti, kabul etmedim. Misyonerlikle ilgili kitap getirip, ’Beğenmediğin misyonerler dinimiz hakkında bak neler söylüyor’ dedi. Ancak ben kitabı okumadım”.

Mehmet Gökçe: “Bana olay olmadan önceki gece bir araba ile geldi. Arabada 5 kişi vardı. Bana bu olaydan önce misyonerlerin içine girdiğini, onların kendisini kendilerinden zannettiğini, onlardan alacağı hard diskleri başka bir hard diskle birleştirip birleştiremeyeceğimizi sordu. Ben de tamam dedim. Benden macera filmleri, bilim kurgu filmleri alıyordu.”

“Güven veriyorum”
Malatya katliamının kilit ismi Emre Günaydın’ın arkasından “Devlet arkanda. Misyonerleri sen halledeceksin’ diyen bir çete çıktığı, geçen yaz çalıştığı yerel gazetede tanıştığı Ruhi Polat adlı birinden talimat aldığı da iddia edildi. Kendini devlet görevlisi diye tanıtan ancak ”Hizbullahçıdır“ bilgisi üzerine gazeteden atılan Polat’ın, Emre’yi evine çağırarak başka bir kişiyle tanıştırdığı ve ”Sana devlet güvencesi, istediğin kadar para, benimle çalış“ dediği ileri sürüldü.

Şifreli odada kalıyor
İfadelerde, Ruhi Polat’ın, Emre’ye üzerinde ‘Ankara Konseyi’ yazılı bir belgeyle PKK, Hizbullah ve misyonerlikle ilgili bazı raporlar gösterdiği savunuldu.

Öte yandan kaldırıldığı hastanenin reanimasyon servisinde tedavisi süren Emre Günaydın’ın kaldığı odaya iki kameralı güvenlik sistemi kuruldu. Şifre kodlanarak girilen odanın önünde polis ve jandarma 24 saat nöbet tutuyor.

Haberin Devamı