Gazete Vatan Logo

Yılmaz: Seçim yılında çok temkinli olmalıyız

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 'Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin yapılacağı 2007 yılında çok temkinli olunmalı' dedi

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin yapılacağı 2007 yılında çok temkinli olunması gerektiğini belirterek, hükümetin mali politikasını gevşettiğine dair henüz bir işaret olmadığını söyledi. Washington’da konuşan Yılmaz, “Bu yıl seçim yılı bu nedenle çok temkinli olmalıyız. Merkezi hükümetin harcamaları çok şeffaf ancak yerel yönetimlerin aktiviteleri bu kadar şeffaf değil” dedi.

Mali politikalarda bir gevşeme sinyali olmadığını söyleyen Yılmaz, “Bundan herhangi bir sapma dezenflasyon sürecini tehlikeye sokar” diye konuştu. Dünya Bankası-IMF toplantılarına katılmak için Washington’da bulunan Yılmaz şunları söyledi: “Hükümet mali disipline uyacağını açıkladı. Şimdiye kadar her şey hedeflerle paralel görünüyor. Piyasa oyuncuları mevcut stand-by anlaşması bittikten sonra yeni bir stand-by anlaşması yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. AB çapası muhtemelen IMF’den daha önemli bir çapa görevi görüyor. Bu nedenle, IMF ile mevcut programımız bittiğinde AB ile ilişkilerimiz çapa görevi görecek. Bizim açımızdan baktığımızda, IMF ile ya da IMF olmadan sıkı mali politikaları sürdüreceğiz. AB perspektifi uzun dönemde daha iyi bir çapa görevi görüyor.”

Hedef yakalanacak

Enflasyon artış hızının yakında düşmeye başlayacağını belirten Yılmaz, 2008’in ilk çeyreğinde yüzde 4’lük enflasyon hedefinin yakalanacağını söyledi. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz bu yıl enflasyon hedefinde yüzde 5.1 olan orta noktanını tutturulmasının yüksek ihtimal olduğunu vurguladı.


Haberin Devamı