Gazete Vatan Logo

Gülmek varken ağlamak niye?

Arka Sokaklar” dizisindeki “Zeliha” karakteri ile ünlenen oyuncu Yüsra Geyik, “Arka Sokaklar benim ikinci ailem” diyor.

Gülmek varken ağlamak niye?

Oyunculuk kariyeriniz ne zaman ve nasıl başladı?

On altı sene önce Tümay Özokur ile tanıştım. Ajansa gittiğim ilk gün kariyerimin başlangıcı oldu. “Kin ve Gül” adlı televizyon filminde Ali Sürmeli ile birlikte oynadım. Çok hayranlık duymuştum Ali Sürmeli’ye. Oyuncu olmak zaten çok istiyordum. Ali Sürmeli, oyunculuğa başlamamda çok güzel bir anahtar oldu.

Çocukluğunuzda büyüyünce oyuncu olacağım gibi bir hayaliniz var mıydı?

Sürekli hayalini kuruyordum. Dans edeceğim, uçacağım gibi hayallerim vardı.

Oyunculuğu seçmeseydiniz ne tür bir mesleğe yönelirdiniz?

Ben sanat tasarım fakültesi mezunuyum. Web grafik tasarım bölümünü okudum. Beş buçuk sene kadar bu işi yaptım. Yaklaşık 4-5 ay önce bıraktım. Oyuncu olmasaydım kesinlikle user interface designer , yani arayüz tasarımcısı dediğimiz mesleğe yönelirdim. Hatta ikisini bir arada devam ettirebilsem inanılmaz eğlenceli bir iş. Oyuncusun bir sette ama orada yönetmensin. Oyuncu olmasaydım arayüz tasarımcısı olurdum.

12 yıl boyunca “Arka Sokaklar” dizisinde oynadınız. Uzun süre ekranda kalıp büyük ilgi toplamış bir dizide oynamak nasıl bir duygu?

Haberin Devamı

Ben çok güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum genellikle. Bazen bir handikapı olur mu diye telaşlanıyorum. Instagram’a bile fotoğraf koyduğumda, “Sen Hüsnü’nün kızısın yapma böyle hareketler” gibi yorumlar geliyor. İnsanların kafasında çok başka bir yere fazla gömülmüş oluyorsun. Oradan çıkmak çok kolay olmayacaktır herhalde. Ama 12 sene boyunca, çoğu kez birinci olan bir dizide oynamak müthiş bir duygu. Daha ne isteyebiliriz ki.

Tercihim güldürmek yönünde

12 yıl boyunca hiç “sıkıldım” dediniz mi?

Hiç olmadı. Zeliha başladığı gibi bir Zeliha değil artık. Evrildi. Ergenliği yaşadı ve şu anda yetişkin bir birey oldu. Artık bir meslek hayatı var, evde başka sorumlulukları var. Hiç sıkılacak bir tarafı yok benim için.

İnsanlardan nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Hiç kötü bir tepkiyle karşılaşmadım. Gerçekten insanlar çok seviyorlar. Dizi 12 senedir birinci. Benim etrafımdaki bazı çevrelerde nasıl birinci oluyor diyor. Sokakta o kadar çok tanıyan insan var ki. Demek herkes izliyor ve görüyor. Hiç kötü tepki almıyorum. Herkes çok sevecen.

Haberin Devamı

“Arka Sokaklar” dizisi size neler kattı?

Benim için sadece bir set veya bir dizi değil Arka Sokaklar. İlk başladığımda 15-16 yaşındaydım. Evet ailenden saygıyı, sevgiyi öğreniyorsun. Büyük eğitim alıyorsun ailenden. Ama ben orada da çok eğitim aldım. Gerçekten karakterim, davranışım, duruşum açısından, benim için hiç abartısız ikinci ailem orası. Çok önemli bir yer benim için.

10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?

On yıl sonra hiç mesleki bir şey aklıma gelmedi açıkçası. Kendimi çok huzurlu ve iyi hissediyor durumda olacağım aynen bugün ki gibi. Ne iş yaptığımı, nasıl bir kariyerde bulunduğumu bilmiyorum ama iyi hissediyor olurum yine.

İleride ne tür bir yapımda oynamak istersiniz?

Komedi oynamak isterim. Güldürmek varken neden ağlatayım ki. Şansımı her zaman güldürmek, eğlenmek yönünde kullanmayı tercih ederim. Oyunculuğun bazen insana verdiği en büyük şans hayatta belki hiçbir zaman başına gelmeyecek bir şey olmuş gibi ya da öyle biriymişsin gibi davranabiliyorsun. Cezaevine düşmüş birini, suçlu birinin psikolojisini düşünmek, onunla empati kurmak ve oynamak isterim.

Haberin Devamı