Gazete Vatan Logo

SEÇİM SİNYALİ

A.Ü Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Veysel Başpınar’ı bilirkişi atayan Hakim Küçükaslan, olası bir kayyum için federasyondan 10 kişilik liste istedi

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’na kayyum atanarak olağanüstü seçime gidilmesine ilişkin açılan davada, hakim Yılmaz Küçükaslan verilen imzaların sayının belirlenmesi için bilirkişi atadı, olası bir kayyum için federasyondan 10 kişilik delege listesi istedi.

Ankara 11. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına muhaliflerin avukatı M.Ali Alan ile TFF avukatları Cansel Çevikhol ve Oktay Selçuk ile federasyon yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta katıldı. Avukat Alan, müfettişlerin yeterli çoğunluğun sağlandığına ilişkin rapor verdiklerini ve buna göre Dernekler Kanunu’nun 34. maddesi ve Medeni Kanunun 75. maddesi uyarınca, TFF’nin olağanüstü kongreye gitmesi için üç kişilik heyetin atanmasını istedi. Federasyon avukatı Oktay Selçuk ise bugüne kadar 65 imzanın geldiğini ve bu sayının olağanüstü kongre şartlarını oluşturmadığını, müfettişlerin hukuk üyelerinden oluşmadığını, bu nedenle hazırladıkları raporun mahkemeyi bağlamayacağını savundu. Hakim Küçükaslan, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine, duruşmanın 25 Nisan’a bırakılmasına ve olası kayum için federasyondan 10 kişilik delege isminin talebine karar verdi. Hakim Küçükarslan bilirkişi olarak ise A.Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Veysel Başpınar’ın atadı. Federasyonun atamaya itarazı da reddedildi.

Haberin Devamı