Gazete Vatan Logo

‘Bu iş yargıya gitmesin’

Bakan Şahin federasyonu uyardı: “Yargı kararıyla genel kurul yapılması şeref mi kazandırır? Ülkeyi bu noktaya getirmeyin.”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile federasyon arasındaki gerilim sürüyor. Futbol Extra dergisine konuşan Şahin, “Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantıya götürülmesini delegeler istemiş, yeterli sayıda başvuru yapılmış olmasına rağmen yargının kararıyla bir olağanüstü genel kurul yapılacak olması, futbola, Futbol Federasyonu’na şeref mi kazandırır? Özerk bir federasyon Türkiye’yi böyle bir noktaya getirmemelidir” dedi. Şahin röportajında şunları söyledi: “Maçlarda gördüklerimiz, yarım kalan spor müsabakaları... Herhalde dirayetli ve güvenilir bir yönetim işbaşında olsa bu kadar olay yaşanmazdı. Yönetimin ağırlığının kalmamış olmamasından kaynaklanan bir sorun yaşanıyor.

‘GENEL KURUL ŞART’
Bu nedenle zararın neresinden dönülürse kardır. 100’den fazla delege ’Genel kurul bir an önce yapılmalı’ demiştir. Bunun gereği yerine getirilmediği sürece bu sorun artarak devam eder. Özerk bir federasyon Türkiye’yi böyle bir noktaya getirmemelidir. İnşallah Türk futbolu bu sezonu kazasız belasız atlatır. Özerklik tabii bir otonom yapıdır. Kendi içerisinde bağımsız bir devlet olmak falan değildir. Sorumsuzluk ve denetimsizlik hiç değildir. ’Ben seçildim, istediğimi yaparım, bana hiç kimse karışamaz’ demek de değildir. Ama ortada böyle bir görüntü var ve bu görüntü beni rahatsız ediyor. FIFA yetkililerine Türkiye’de futbol alanıyla ilgili neler olduğunu, neler yaşandığını anlatmayı arzu ediyorum.

‘BIÇAKÇI ÇOK İYİYDİ’
Kendilerini Türkiye’ye davet ederek böyle bir görüşmeyi yapmayı düşünebilirim. Levent Bıçakçı son derece iyi niyetli olarak Türk futboluna hizmet etmeye çalıştı. Onun iyi niyetinden hiçbir zaman kuşku duymadım. Onun yönetimiyle ilgili önüme yanlışlık ifade eden herhangi bir şikayet dilekçesi, herhangi bir müracaat gelmemiştir.”

Haberin Devamı