Gazete Vatan Logo

CHP’de gözler yeni A Takımı’na çevrildi

Parti Meclisi’nin netleşmesinin ardından gözler A Takımı olarak nitelendirilen MYK’nın hangi isimlerden oluşacağına çevrildi. H. Süha Okay ve O. Kaan Salıcı’ya görev verilebilir

CHP’de gözler yeni A Takımı’na çevrildi

CHP’de hafta sonu gerçekleştirilen 36. Olağan Kurultay’da 60 kişilik yeni Parti Meclisi (PM) netleşirken, şimdi de Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) hangi isimlerden oluşacağı heyecanı yaşanıyor. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’da önemli alanlarda yeni isimlere görev vereceği ifade ediliyor.

Öztürk Yılmaz’la devam

Yeni MYK’de yer almasına kesin gözüyle bakılan iki isim, Haluk Koç ve Faik Öztrak. Partinin mali yapısına denge getiren ve önemli tasarruf sağlayan Koç’un yine idari ve mali işlerde kalması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun ekonomi yönetimini yeniden PM’ye girmeyi başaran Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’a teslim edeceği belirtiliyor. Eski büyükelçi Ünal Çeviköz PM’ye girmesine karşın, Kılıçdaroğlu’nun dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığında eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’la devam edebileceği parti kulislerinde konuşuluyor.

Tezcan ve Bingöl kalır

Kılıçdaroğlu’nun, göreve geldiği ilk dönemde parti sözcülüğü görevini yürüten Hakkı Suha Okay’a yeniden görev verebileceği ifade ediliyor. Seçim ve hukuk işleri genel başkan yardımcılığı için adı geçen Okay’ın, genel sekreter olarak görevlendirilebileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Kılıçdaroğlu’nun görev vereceği bir başka ismin ise İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı olduğu dile getiriliyor. Salıcı’nın örgütün başına getirilmemesi durumunda, tanıtım ve halkla ilişkiler başkan yardımcılığı için düşünüldüğü aktarılıyor.

Haberin Devamı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sında yerini koruyacak isimler arasında Veli Ağbaba, Lale Karabıyık, Seyit Torun ve Çetin Osman Budak gösteriliyor. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün MYK’da kalmasına kesin gözüyle bakılırken görev alanlarının değişebileceği ifade ediliyor.

MYK’da sayı değişebilir

Kılıçdaroğlu, 16-17 Ocak 2016’da gerçekleştirilen 35. Olağan Kurultay’ın ardından, yapılan tüzük değişikliği kapsamında, 17 olan MYK üye sayısını 13’e düşürmüş ve bu doğrultuda atama yapmıştı. Kılıçdaroğlu’nun sayı olarak yeniden değişikliğe gidebileceği belirtilen MYK’da, daha önce iki ayrı genel başkan yardımcılığı olan “İnsan Hakları” ve “Doğa Hakları”, tek genel başkan yardımcısının sorumluluğuna verilmişti. Kılıçdaroğlu’nun atayacağı yeni MYK, 22-23 Mayıs 2010’da yapılan ve genel başkanlığa ilk kez seçildiği 33. Olağan Kurultay’dan bu yana çalışacağı 9’uncu yönetim kurulu olacak.

Haberin Devamı

Müslim olayı yargıya taşındı!

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, mahkemenin PYD’yi terör örgütü olduğuna ilişkin karar vermesinin ardından PYD Başkanı Salih Müslim’in Ankara’da kabul edildiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Mahmut Tanal “Mahkemenin terörist gördüğü örgütün başındaki kişiyi ise siyasi iktidar terörist olarak görmemiştir. Suçluyu korumuştur, kayırmıştır” dedi.

Çiçek’in ÖSO görüşü farklı!

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Zeytin Dalı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte hareket etmesine ilişkin olarak, “Önde bölgeyi bilenlerin gitmesi Mehmetçik için bir güvencedir. Halkın tutumunu bilen, hangisinin terörist, hangisinin bölgedeki sakin, vatandaş olduğunu bilen onlardır. Dolayısıyla ÖSO ile ilgili tartışmanın erken olduğunu düşünüyorum” dedi. CHP yönetimi, ÖSO’yla beraber harekat yapılmasına tepki göstermiş ve içerisinde terörist gruplar olduğunu öne sürmüştü.

Haberin Devamı

‘Tüketim büyütmez üretmemiz lazım’

Esnaf ziyareti yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Üretimi teşvik etmezseniz bu ülke düzelmez, sırtını doğrultamaz. Üretmek demek, dünyada söz sahibi olmak demektir” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Siteler esnafını ziyaret ederek, üretimleri hakkında bilgi aldı, sorunlarını dinledi.

Bir üretim yerinde esnafla çay içen Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmeleri sırasında “Ankara Siteler ve İnegöl mobilyacı esnafına gidin bakın herkes perişan” dediğini, buna karşın Başbakan Yıldırım’ın ise “Herkes hayatından memnun senin haberin yok” diye karşılık verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

‘Büyükşehir çözer’

Esnafın TOKİ tarafından içinde tüm imkanların yer aldığı yeni bir site talebinde bulunması üzerine Kılıçdaroğlu, “Hepsinin çözümü var. Bunun için öncelikle sizin soruna odaklanmanız gerekiyor. Aslında hükümete bile gerek yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi oturur bu sorunu çözer” dedi. Üretimin önemine de değinen Kılıçdaroğlu, “Üretimi teşvik etmezseniz bu ülke düzelmez, sırtını doğrultamaz. O nedenle hep üreten Türkiye dedik. Üretmek demek, dünyada söz sahibi olmak demektir. Bu mobilyayı yapıp 10 tane ülkeye satıyorsan, millet ne diyecek, bu Türkiye’den geldi diyecek. Bunun adı siyasette, yumuşak güçtür. Yani Türkiye’nin sesini, itibarını orada dillendirmektir. Tüketen bir ülke büyümez, üretmemiz lazım” diye konuştu.