Gazete Vatan Logo

AK Parti'den flaş seçim barajı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,"Katkı verecek her partiye kapımız açık olacak. Partilerin hazine yardımının önünü kesmeyecek bir düzenleme olacak. Yüzde 10 barajı korunacak" dedi.

AK Parti'den flaş seçim barajı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Habertürk TV'de soruları yanıtladı. Yazıcı AK Parti ve MHP arasındaki seçim ittifakı görüşmelerine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Yazıcı, seçim barajının konuşulmadığını belirtti, "Hazine yardımını kesmeyecek düzenleme olacak" dedi. Yazıcı, ittifak konusunda her siyasi kuruma kapılarının açık olduğunu da söyledi.

Yazıcı'nın açıklamaları:

Muhalefet partisi sayın Genel Başkanı saçmalıyor. Afrin operasyonu dolayısıyla sayın Başbakanımız 22 Ocak'ta kendilerini davet ettiler ve bilgilendirdiler. Afrin operasyonunun hedeflerini kendileri ile paylaştılar. O da toplantıdan çıkışta bilgilendirmeden memnun olduğunun altınız çizdi. Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar gibi, bir süre sonra 'Afrin'e girmesinler'. Bizim güvenlik konularımızı belirleyen bir sürü kurum var. İş olsun diye, Türk ordusu, devleti, hükümeti bir operasyon içinde değil. Terörist unsurlar orada kalsın demenin bir mantığı yok. Türkiye bunları takip ediyor, bunlarla mücadede ediyor.

Haberin Devamı