Gazete Vatan Logo

Ünlü Youtuber ne kadar kazandığını açıkladı

Ünlü Youtuber Ruhi Çenet ilginç bir video yayınlayarak şimdiye kadar kazandığı parayı açıkladı. YouTube Türkiye'ye emsal olacak istatistikler diğer Youtuber'ların ne kadar kazandığını da ortaya çıkardı.

Ünlü Youtuber ne kadar kazandığını açıkladı

Ülkemizin en çok izlenen YouTube kanallarından birisinin sahibi olan Ruhi Çenet, ilginç bir video yayınlayarak şu ana kadar YouTube kanalından elde ettiği geliri açıkladı. İki buçuk milyondan fazla takipçisi olan Ruhi Çenet, özellikle bilgi içerikli videolarıyla izleyici kitlesini genişletti. 2012 yılından beri bulunduğu platforma 260 video ekledi.

İlk olarak Şubat 2013 yılında YouTube’dan para kazanmaya başlayan Çenet, 13 TL ile başlayarak yüz binlerce lira kazanç elde etmeyi başardı. Çenet’in paylaştığı videoda da gelir grafiği sürekli yükseliş gösteriyor. Mayıs 2013’e kadar yalnızca yurtdışından gelir elde edebilen ünlü Youtuber, bu tarihten sonra YouTube’un ülkemizde de para kazanmayı açmasıyla aylık 1500TL kazanç elde etmeye başlıyor. Çenet, kanalın açılışından tam bir yıl sonra aylık 2 milyon 780 bin izlenme alarak 4 bin TL kazanç sağlıyor.

Ünlü Youtuber, bir süre ajansla çalıştığını ve bu süreçteki gelirlerinin YouTube istatistiklerine yansımadığını açıkladı. Uzun süre ajans ile yoluna devam eden Çenet, bu ajansın dışında YouTube’dan 52 bin TL gelir elde etmeyi başarmış. Toplam İzlenme sayısının 333 milyon olduğunu söyleyen YouTuber, yaptığı hesaplamayla son altı yıl içerisinde 478 bin TL gelir elde ettiğini söylüyor. Bu rakama, özel sponsorlu reklamlar dahil değil.

Haberin Devamı

Çenet, bu video ile YouTube Türkiye’de aktif olan insanların kazandığı paraları da az çok ortaya çıkarıyor. En çok izlenme oranına sahip olan Enes Batur 2.5 milyar izlenmeyle şimdiye kadar 3 milyon 700 bin TL kazandığı düşünülüyor. Bunun dışında 2 milyar 200 milyon görüntülenmesi olan OHA Diyorum isimli kanal 3 milyon 300 bin TL, 860 milyon görüntülenen Orkun Işıtmak 1 milyon 300 bin TL gelir elde etmiş. Bu rakamlar kanalların açıldığı ilk günden itibaren elde edilen ortalama ücretler olarak belirtiliyor.