Gazete Vatan Logo

Sigaraya başladığı tarih bile belirlendi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov’un silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturmada olayı ve saldırının faili polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’la ilgili son derece detaylı bilgiler toplandı.

Sigaraya başladığı tarih bile belirlendi

Polis Okulu’nda FETÖ’nün evlerinde sohbetlere ve örgütün etkinliklerine defalarca katıldığı belirlenen Altıntaş’la ilgili bazı bilgiler özetle şöyle:

- Altıntaş, 10 Temmuz 2016’da geçici görevli gittiği Diyarbakır’dan darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz’da Ankara’ya uçakla döndü. 17 Temmuz’da İstanbul’a, 18 Temmuz’da da yeniden Diyarbakır’a giden Altıntaş, o dönemde sigaraya başladı.

- Kasım 2016’da kız arkadaşı Fadime K.’dan ayrıldı.

- 11 Kasım’da Karlov’un katılacağı serginin yapılacağı ilk tarih kesinleşti.

- 15 Kasım’da beylik silahını “iğne bazen kurulmuyor, tabanca boyanacak, atış testi yapılacak” şikayetleri ile teslim etti, aynı gün cep telefonunu da tamir ettirdi.

- 23 Kasım’da fişek istihkakını almak için dilekçe yazdı.

- 25 Kasım’da bakıma verdiği silahını teslim aldı.

- 27 Kasım’da koruma polisi rozeti satın aldı.

- 9 Aralık’ta internette Andrey Gennadiyeviç Karlov adıyla arama yaptı.

- Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne yürüme mesafesindeki oteli, 14 Aralık’ta arayarak 16 Aralık için bir gecelik rezervasyon yaptırdı ve takım elbise satın aldı.

Haberin Devamı

Keşif yaptı, telefonla görüştü

- 15 Aralık’ta aynı sanat merkezine giderek caz konserine bilet aldı ve bir sonraki gün açılışının yapılacağını bildiği ve önüne kırmızı şerit çekilen ikinci kattaki sergi alanına çıkan merdivenlerin önünde bir süre telefonla görüştü.

- Karlov’un katılcağı serginin ertelendiğini öğrendi, konserden sonra oteli arayarak rezervasyon tarihini 19 Aralık olarak değiştirdi.

- 16 Aralık’ta saat 18.16’da takım elbiseli olarak girdiği sanat merkezinden 19.20 sıralarında ayrıldı ve yürüyerek Kızılay’a gitti.

- Olay günü rahatsızlığını bahane ederek işe gitmedi ve 1 günlük rapor aldı. Cep telefonundan hesabında bulunan tüm parayı havaleyle annesine gönderdi, son olarak arkadaşı Sercan Başar ile görüştükten sonra telefonunu kapattı.

KARLOV CİNAYETİ

BTK çalışanı tutuklandı

RUSYA’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı H.K. tutuklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan H.K, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren H.K, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, H.K’nin “Tasarlayarak adam öldürmeye iştirak” suçundan tutuklanmasına hükmetti. Cinayetle ilgili daha önce serginin organizatörlüğünü yapan Mustafa Timur Özkan’ın da aralarında bulunduğu 3’ü polis 6 kişi tutuklanmıştı.

Haberin Devamı